Pripadnici brigade Hamasa (Foto: AFP)
Pripadnici brigade Hamasa (Foto: AFP)

Izrael je u ponedjeljak izveo zračne napade na palestinsku enklavu Gazu i rasporedio dodatne snage na granici odgovarajući na raketni napad Hamasa koji je prouzročio žrtve, a nakon toga dvije strane su postigle primirje.


Nakon cjelodnevnih snažnih borba preko granice Izrael i Hamas su pristali na primirje u kojem je posredovao Egipat, rekli su palestinski dužnosnici. Izgleda da se stanje na granici Izraela i Gaze navečer smirilo.

Vezani članci Slika nije dostupna Netanyahu traži zatvaranje UN-ove agencije za palestinske izbjeglice Slika nije dostupna Hamas novim programom prihvaća granice iz 1967.

"Sporazum o prekidu vatre postignut je između palestinskih skupina i Izraela uz posredovanje Egipta", rekao je visoki palestinski dužnosnik Reutersu pod uvjetom da ostane neimenovan.

Hamasova TV je isto tako izvijestila da je postignut sporazum o prekidu vatre. Izraelski dužnosnici nisu ništa rekli o tom izvješću.

Borbe u ponedjeljak su počele kada je nekoliko Izraelaca ranjeno u blizini Tel Aviva jutarnjim raketnim napadom. Ministarstvo zdravstva u Gazi reklo je da je kasnije pet Palestinaca ranjeno u valu izraelskih zračnih napada u znak odmazde. (Hina)