Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što mu je propala karijera plaćenog ubojice, okrenuo se pljački banaka.


Američka policija uhitila je kubanskog bjegunca za kojim tragaju posljednjih 26 godina. Anibal Mustelier optužen je za oružanu pljačku i tešku krađu te je zbog dugogodišnjeg uspješnog skrivanja od policije zaradio nadimak 'Duh'.

Vezani članci Splitska policija zaplijenila 15 kg marihuane (Foto: PU Splitsko dalmatinska) Policija na području Kaštela zaplijenila 15 kilograma marihuane Francuska policija, ilustracija (Foto: Uwe Anspach/DPA/PIXSELL) Uhitili Francuza: Ubio svoju suprugu, četvero djece i dva psa. Zakopao ih ispod terase obiteljske kuće

Osim spomenutih točaka optužnice, Musteliera se sumnjiči i da je bio plaćeni ubojica. Bio je angažiran da ubije jednog drugog Kubanca, Francisca Condom-Gila, no i pokušaj atentata, i kasnije postavljena autobomba bili su neuspješni.

Nakon ne tako uspješne karijere plaćenog ubojice, Mustelier se prebacio na pljačku banaka. Vjeruje se kako je upravo on odgovoran za jednu od najvećih pljački na Floridi u kojoj je otuđeno oko 5 milijuna dolara.

Posljednjih nekoliko godina skrivao se na području Miamija, a policija ga je uhitila nakon što su se uspjeli infiltrirati u njegovu bandu.