Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za OI u Londonu

Najprecizniji snajperisti će iz helikoptera štititi sudionike Igara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski snajperisti u vojnim helikopterima će iz zraka štititi sudionike i posjetitelje Londonske Olimpjade 2012. od potencijalnog terorističkog napada.

Izvori iz britanskog ministarstva obrane izjavili su da snajperisti posebno treniraju za potrebe zaštite Olimpijskih stadiona u Londonu i na ostalim lokacijama, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno Ilustracija Krađa u Parizu Iz vlaka nestala torba o kojoj ovise životi tisuća ljudi: "Sadrži osjetljive podatke"

Leteći u Merlin i Lynx helikopterima, snajperisti će koristiti anti-materisjke puške koje mogu pogoditi metu s udaljenosti veće od kilometar. S nešto manje udaljenosti, metak iz takve puške je u stanju probiti blok motora ili betonski zid.

Britanci ove leteće snajperiste već neko vrijeme koriste u Iraku, gdje su se pokazali veoma korisnim za pružanje potpore kopnenim snagama.

Koristit će i rakete zemlja-zrak

Ova najava dolazi nakon nedavne izjave iz britanskog ministarstva obrane, da će se u zaštiti olimpijskih igara koristiti i rakete zemlja-zrak.

'Ove pripreme nisu odgovor na neku određenu prijetnju, ali kao što je ministar obrane rekao u Parlamentu, sve potreben sigurnusne mjere će biti poduzete, kako bi se osigurala sigurnost Olimpijskih igara u Londonu', izjavio je glasnogovornik britanskog minitarstva obrane.

Bitno je dodati da je SAD najavio da će u London poslati oko 1000 svojih agenata kako bi štitili svoje sportaše. Zato ne čudi da se Britanci trude ostaviti dojam da su sigurnost Olimpijade shvatili vrlo ozbiljno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene