Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 100 ljudi poginulo je, a gotovo 400 zadobilo je respiratorne probleme u vjerojatnim kemijskim napadima u utorak u sjeverozapadnoj sirijskoj pokrajini Idlib koju drže pobunjenici, objavila je sirijska humanitarna organizacija, a prenosi Reuters.


 Broj mrtvih vjerojatno će biti i veći, ističe Savez organizacija za medicinsku skrb, koalicija međunarodnih humanitarnih organizacija koje financiraju bolnice u Siriji.

Vezani članci Donald Trump i Tayyip Erdogan (Foto: AFP) Trump najavio sankcije Turskoj: "Uskoro ću potpisati uredbu, spreman sam brzo uništiti tursko gospodarstvo" Miguel Cervantes s obitelji (Foto: Instagram) Preminula 3-godišnja kći poznatog glumca, tužnu vijest je objavio uz fotografiju njezine prazne sobe

"Užasan" kemijski napad izveden je iz zraka, rekao je posebni izaslanik UN-a za Siriju Staffan de Mistura.

De Mistura, koji sudjeluje na međunarodnoj konferenciji o Siriji u Bruxellesu, izrazio je uvjerenost da će Vijeće sigurnosti UN-a održati sastanak o tom napadu.

Istražitelji UN-a za ratne zločine poručili su u utorak da istražuju taj incident, kao i izvješća o napadu na bolnicu s ranjenicima.

UN-ovo istražno povjerenstvo za Siriju priopćilo je iz Ženeve da bi uporaba kemijskog oružja i namjerno ciljanje bolnica "bili ratni zločini i ozbiljno kršenje međunarodnog humanitarnog prava."

"Od najveće je važnosti da počinitelji takvih napada budu identificirani i da za njih odgovaraju."

(Hina)