Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apokaliptične scene

Golemi pješčani zid prekrio tvornice i zgrade te uzrokovao nesreće, meteorolozi upozoravaju ljude da ostanu u zatvorenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Golemi zid od pijeska zasuo je tvornice i stambene blokove u sjeverozapadnoj kineskoj provincjii Gansu te uzrokovao zagađenje zraka i prometne nesreće.

Zračne snimke pokazuju apokaliptičnu scenu u obliku oblaka žute prašine koji je objavio okrug Linze. Nadzorne kamere snimile su višestruke prometne nesreće u provinciji uzrokovane niskom vidljivošću, dok su meteorolozi upozorili ljude da ostanu u zatvorenom prostoru i drže prozore zatvorene, prenosi Euronews.

Kina pati od enormnih oluja prašine svakog proljeća koje podižu pijesak iz pustinje Gobi i bacaju ga daleko na gradove. Pješčana oluja koja je pogodila Peking u ožujku pretvorila je boju neba u tamnožutu i prisilila zračne prijevoznike na otkazivanje stotina letova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najviše snijega u 8 godina Snježni Armagedon u Moskvi - letovi otkazani, problemi u prometu: "Ovo nije upozorenje za vježbu, već upozorenje za borbu"

 

Bila je to najgora pješčana oluja u desetljeću koja je pogodila glavni grad koji je položio nade u ponovnu izgradnju prirodne barijere za takve pojave.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene