Snježna oluja pogodila je Moskvu, rusku prijestolnicu u kojoj je do subote ujutro napadalo 56 centimetara snijega, najviše u gotovo osam godina, navela je meteorološka služba Fodos.

Galerija


Do subote je napadalo 56 centimetara snijega, objavio je Fobos i dodao da bi se trenutačni rekord od 60 centimetara snijega iz 1956. godine mogao oboriti idućih dana.

Vezani članci Moskva Dodatno popuštaju mjere suzbijanja koronavirusa: Ukidanje obvezne karantene za osobe starije od 65 godina i za sve koji pate od kroničnih bolesti Nevrijeme u Rusiji stvara probleme Snježni kaos u Moskvi: Pala gotovo rekordna količina snijega, ulice čisti oko 70 tisuća radnika, poginulo dvoje ljudi

Za nešto više od jednog dana palo je otprilike 75 posto prosječnih snježnih padalina u veljači.

Letovi su otkazani ili odgođeni i nastale su prometne gužve. Gradske vlasti privremeno su povećale kapacitet javnog prijevoza.

Snijeg je počeo padati kasno u četvrtak i očekuje se da će prestati u nedjelju. Ruske hitne službe preporučile su građanima da se klone drveća i upozorile na snažne udare vjetra.

"To je prava snježna oluja, snježni Armagedon, snježna apokalipsa. Ovo nije upozorenje za vježbu, već upozorenje za borbu", rekao je Jevgenij Tiškovec iz meteorološke službe Fobos, a objavila novinska agencija RIA.

Ulice čisti oko 60.000 ljudi, objavio je ured moskovskog gradonačelnika.