Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TVRDI DA NIJE KRIV

Nacionalna ikona borbe protiv narkokartela raskrinkana i osuđena - krijumčario je kokain i štitio krijumčare

Aktualno Galerija Genaro Garcia Luna - 2 Genaro Garcia Luna - 2 Foto: DNEVNIK.hr Genaro Garcia Luna - 1 Genaro Garcia Luna - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ministar sigurnosti u Meksiku raskrinkan - 5 Ministar sigurnosti u Meksiku raskrinkan - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ministar sigurnosti u Meksiku raskrinkan - 4 Ministar sigurnosti u Meksiku raskrinkan - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Ministar sigurnosti u Meksiku raskrinkan - 3 Galerija 1/7 >>
Nevjerojatna priča iz Meksika! Nacionalna ikona borbe protiv narkokartela - ministar sigurnosti - raskrinkan je i osuđen u Sjedinjenim Državama kao ključni suradnik istih tih narkokartela. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

Genaro Garcia Luna, bivši meksički ministar javne sigurnosti, svojedobno je simpatije osvajao ovakvim izjavama: "Zatvor bi trebao biti kazna onima koji krše zakon, ali i druga šansa za ljude koji se nakon odsluženja kazne vraćaju u svoje sredine."

Iza javne slike aktivno je surađivao s narkokartelom Sinaloa, koji je nekada vodio zloglasni El Chapo.

Oni njemu milijune u aktovkama - on njima sigurnost od uhićenja i siguran prolaz pošiljki kokaina. Umiješan je u krijumčarenje najmanje 53 tone kokaina iz Meksika u SAD od 2001. do 2012. godine.

Zbog svega mu prijeti minimalno 20 godina zatvora.

Uhićen je u Teksasu prije četiri godine. I sudilo mu se u Americi, a cijelo vrijeme tvrdio je da nije kriv. Njegov odvjetnik razmišlja o nastavku borbe.

Pročitajte i ovo Ilustracija međunarodna tjeralica Operacija Zadar: U Srbiji pao Hrvat zvan Brkovi, sumnja se da je vođa narkobande

"Moramo pogledati prijepis i vidjeti koje su nam mogućnosti. To nije nešto što moramo učiniti, trebamo razmisliti hoćemo li to učiniti ili ćemo se žaliti nakon presude", rekao je Cesar de Castro, odvjetnik Genara Garcije Lune.

O sramotnom kraju karijere nekad uglednog političara oglasio se i ured meksičkog predsjednika Obradora: "Zločini protiv našeg naroda nikada neće biti zaboravljeni."

Pročitajte i ovo Akcija Europola Ogromne količine droge VIDEO Na snimci hrpe gotovine, luksuzni auti, satovi... Detalji spektakularne akcije u kojoj je pao superkartel

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veze s kolumbijskim kartelom U susjedstvu zaplijenjene tone kokaina: Raspisane tjeralice i za Hrvate

U američkoj sudnici 54-godišnji Luna 27. lipnja čut će konačnu presudu hoće li iza rešetaka ostati najmanje 20 godina ili do kraja života.  

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene