Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opsadno stanje u Beogradu

Pad balkanskog narkokartela: Dan poslije uhićenja u Hrvatskoj, pao i srpski narkobos

Beogradska specijalna policija (Foto: Arhiva/AFP)
Beogradska specijalna policija (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Duge cijevi i policijski psi na ulicama Beograda. Od jutros se pretražuje vila srpskog narkobosa, a među uhićenima navodno ima i policajaca. Dan prije velika akcija protiv krijumčarenja droge i u Zagrebu.

U velikoj akciji srpske policije jutros u Beogradu uhićeno je više osoba, a među njima i narkobos Darko Šarić, javljaju srpski mediji.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Kako doznaje Nova.rs, među uhićenima je i odvjetnik Dejan Lazarević, a privedeni su i neki pripadnici policije. Još se ne zna o kojim policajcima je riječ, kao ni što im se stavlja na teret.

U Beogradu vlada opsadno stanje. Od jutros traju pretresi Šarićeve vile. Tamo je i specijalna policija sa dugim cijevima i psi. O svemu se oglasio i srpski MUP.

"U međunarodnoj akciji koordiniranoj od strane Europola i Eurojusta, u kojoj su sudjelovale policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni su članovi više organiziranih kriminalnih grupa", priopćili su i dodali da je uhićeno pet članova kriminalne organizacije koja je djelovala na teritoriju Republike Srbije, Europe i Južne Amerike.

"Uhićeni su D.Š, za koga se sumnja da je organizator spomenute kriminalne grupe i članovi D. L., D. O., U. R. i D. M, a za ostalima se intenzivno traga.

Terete se da su izvršili kaznena djela udruživanje radi izvršenja kaznenih djela teško ubojstvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala, izazivanje općte opasnosti i zloupotreba službenog položaja", kažu u MUP-u.

U koordiniranoj akciji policije i USKOK-a jučer je u Hrvatskoj stotinjak policajaca uhitilo deset osoba. Uhićenja su vezana uz razbijanje krijumčarskog lanca iz Latinske Amerike, a uhićene se sumnjiči i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama te teško ubojstvo.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene