Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedamdesetak tisuća vjernika u ponedjeljak je sudjelovalo u proslavi 150. obljetnice ukazanja Djevice Marije Bernadette Soubirous u Lurdu, na jugozapadu Francuske, kamo će u rujnu hodočastiti i papa Benedikt XVI.


Pred mnoštvom od 70.000 hodočasnika, kardinal Bernard Panafieu, nadbiskup i metropolit Marseillea služio je međunarodnu misu zajedno s 25 biskupa i 800 svećenika na prostoru ispred špilje Massabielle, gdje se 11. veljače 1858. Gospa prvi put ukazala Bernadette Soubirous.

Vezani članci Slika nije dostupna Trideset i tri godine Gospinih ukazanja u Međugorju Slika nije dostupna VIDEO Proplakao gospin kip i obratio se ženi: 'Nemoj se bojati!'

"Lurd može biti škola molitve. Mjesto na kojemu je lako i prirodno moliti, jer osjećamo da nas Netko sluša", istaknuo je mons. Perrier koji je u prigodi Svjetskog dana bolesnika, koji je uveo papa Ivan Pavao II., uputio poruku bolesnicima i invalidima.

Jubilejske svečanosti u Lurdu kojima se obilježava spomen na 18 ukazanja Blažene Djevice Bernadette Soubirous od 11. veljače do 16. srpnja 1858., počele su 8. prosinca 2007. i trajat će do 8. prosinca 2008.

Pohod pape Benedikta XVI. Lurdu, najvjerojatnije u rujnu, iako
nadnevak još nije utvrđen, označit će vrhunac jubilejske godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju