Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na proslavi 150. obljetnice ukazanja Gospe 70-tak tisuća vjernika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamdesetak tisuća vjernika u ponedjeljak je sudjelovalo u proslavi 150. obljetnice ukazanja Djevice Marije Bernadette Soubirous u Lurdu, na jugozapadu Francuske, kamo će u rujnu hodočastiti i papa Benedikt XVI.

Pred mnoštvom od 70.000 hodočasnika, kardinal Bernard Panafieu, nadbiskup i metropolit Marseillea služio je međunarodnu misu zajedno s 25 biskupa i 800 svećenika na prostoru ispred špilje Massabielle, gdje se 11. veljače 1858. Gospa prvi put ukazala Bernadette Soubirous.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stiglo 100.000 vjernika Trideset i tri godine Gospinih ukazanja u Međugorju Slika nije dostupna Čudo u Izraelu? VIDEO Proplakao gospin kip i obratio se ženi: 'Nemoj se bojati!'

"Lurd može biti škola molitve. Mjesto na kojemu je lako i prirodno moliti, jer osjećamo da nas Netko sluša", istaknuo je mons. Perrier koji je u prigodi Svjetskog dana bolesnika, koji je uveo papa Ivan Pavao II., uputio poruku bolesnicima i invalidima.

Jubilejske svečanosti u Lurdu kojima se obilježava spomen na 18 ukazanja Blažene Djevice Bernadette Soubirous od 11. veljače do 16. srpnja 1858., počele su 8. prosinca 2007. i trajat će do 8. prosinca 2008.

Pohod pape Benedikta XVI. Lurdu, najvjerojatnije u rujnu, iako
nadnevak još nije utvrđen, označit će vrhunac jubilejske godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene