Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gašenje svjetala

VIDEO: Na Novom Zelandu počela akcija 'Sat za naš planet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Novom Zelandu je u 20.30 sati po mjesnom vremenu gašenjem svjetala pokrenuta akcija 'Sat za naš planet', kojoj je cilj promicanje borbe protiv klimatskih promjena.

Svjetla su se gasila i u Australiji, Japanu, Maleziji, Kini. Ovo je četvrta godina da Svjetska zaklada za zaštitu prirode  moli stanovništvo svijeta da na sat vremena ugase svjetla u svojim domovima, u masovnoj simboličnoj kampanji promicanja borbe protiv klimatskih promjena i zaštite planeta. Zgrada parlamenta u Wellingtonu, zgrada novozelandske vlade, poznata po nazivu 'Beehive', i Skytower', najviša građevina u Aucklandu, bile su među novozelandskim znamenitostima koje su utonule u mrak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sat za Zemlju' Svijet ugasio svjetla, Hrvatska djelomično Slika nije dostupna Prijetnja klimatskih promjena Australija ugasila svjetla za Sat Zemlje

Zasad nije poznato koliko je Novozelanđana ugasilo svoja svjetla. U prošlogodišnjoj akciji sudjelovalo je 1,5 od 4,3 milijuna stanovnika, a potrošnje struje pala je 3,5 posto. Akciji će se pridružiti brojni drugi gradovi diljem svijeta, svi u 20.30 sati po svojim mjesnim vremenima. (T.Š. / I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene