Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U razornom potresu koji je 12. siječnja pogodio Haiti poginulo je više od 200 tisuća ljudi, a više od 4 tisuće ostali su invalidi kod kojih se morala izvršiti amputacija, rekao je u srijedu haićanski premijer Jean-Max Bellerive.


'Više od 200 tisuća Haićana izgubilo je život nakon potresa, a prema posljednjim podacima njih 4.000 je bilo amputirano', kazao je Bellerive. Neki Haićani su izgubili udove izravno tijekom rušenja zgrada, a drugima su amputirani nakon izvlačenja ispod ruševina.

Južnoamerički predsjednici sastat će se 9. veljače u Quitu, glavnom gradu Ekvadora, na susretu na vrhu na kojemu trebaju uskladiti dopremu regionalne pomoći na Haiti, priopćio je u utorak ekvadorski ministar vanjskih poslova Ricardo Patino.

Vezani članci Tragedija kod Okučana Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante Slika nije dostupna Kamionu otkazale kočnice, poginulo 29 osoba

Ovaj izvanredni summit sazvao je ekvadorski predsjednik Rafael Correa, privremeni predsjednik UNASUR-a (Unije južnoameričkih zemalja) koji je u petak posjetio taj karipski otok razoren u strašnom potresu.