Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer Haitija objavio

Na Haitiju više od 200 tisuća mrtvih, 4 tisuće amputacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U razornom potresu koji je 12. siječnja pogodio Haiti poginulo je više od 200 tisuća ljudi, a više od 4 tisuće ostali su invalidi kod kojih se morala izvršiti amputacija, rekao je u srijedu haićanski premijer Jean-Max Bellerive.

'Više od 200 tisuća Haićana izgubilo je život nakon potresa, a prema posljednjim podacima njih 4.000 je bilo amputirano', kazao je Bellerive. Neki Haićani su izgubili udove izravno tijekom rušenja zgrada, a drugima su amputirani nakon izvlačenja ispod ruševina.

Pročitajte i ovo Haiti pomoć ne stiže Nekad rajskim otokom vladaju bande, širi se i zaraza: "Cijeli dan ne jedem, a zatim idem u krevet bez ičega u želucu" Slika nije dostupna Proglašeno izvanredno stanje Kaos nakon potresa: Broj poginulih i dalje raste, do temelja uništeno gotovo tisuću domova u kojima traže preživjele

Južnoamerički predsjednici sastat će se 9. veljače u Quitu, glavnom gradu Ekvadora, na susretu na vrhu na kojemu trebaju uskladiti dopremu regionalne pomoći na Haiti, priopćio je u utorak ekvadorski ministar vanjskih poslova Ricardo Patino.

Ovaj izvanredni summit sazvao je ekvadorski predsjednik Rafael Correa, privremeni predsjednik UNASUR-a (Unije južnoameričkih zemalja) koji je u petak posjetio taj karipski otok razoren u strašnom potresu.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene