Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čuvaju šengenske granice

Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U ophodnjama slovenske policije na šengenskoj granici s Republikom Hrvatskom od ponedjeljka će sudjelovati 21 policajac iz Estonije, Litve i Poljske, objavilo je u petak slovensko ministarstvo unutarnjih poslova.

Pet estonskih, šest litvanskih i deset poljskih policajaca u petak su u Novom Mestu, čija je policijska uprava zadužena za taj sektor granice, pozdravili ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs i ravnatelj policije Anton Olaj.

Prema priopćenju policije, takve mješovite policijske patrole u kojima su strani policajci djelovat će na čuvanju šengenske granice u skladu sa slovenskim pravom, a na osnovi bilateralnih memoranduma o suradnji policija kakvi se sklapaju s članicama Europske unije, koje je slovenska vlada već potvrdila.

Pročitajte i ovo Safe stay in Croatia Stay safe Oznake cijepljenih: Hoće li u Hrvatskoj mjesta s cijepljenim osobljem biti posebno označena?

Pročitajte i ovo Ilegalni migranti Situacija na granici se ne smiruje Migranti i dalje pokušavaju ilegalno ući u Hrvatsku, na ovim je mjestima najveći pritisak: "Kad dođe toplije vrijeme, oni će vjerojatno kroz šumu..."

Još nije poznato, prenose slovenski mediji, je li Slovenija slične memorandume zaključila s nekom od susjednih država iz Europske unije i Schengena, kako je najavljivao ministar Hojs, koji je takvu inicijativu dao zbog očekivanja da će se, s dolaskom lijepog vremena i olakšavanjem međunarodnog prometa nakon prestanka epidemije COVID-a, ilegalne migracije prema Sloveniji pojačati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene