Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trotjedno preživljavanje

Sami nasred mora: Evo što su sve radili da bi preživjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su muškarca trebala otići na trodnevni izlet, no to se pretvorilo u trotjedno preživljavanje.

Kada su dvojica Jamajčana, Everton Gregory (54) i John Sobah (58) krenula na put, more je bilo mirno, nije bilo vjetra, a na 8 metara dugom brodu imali su 14 kanti leda, oko 60 litara vode i nekoliko vreća žitarica, kruha i voća. No, brodski motor ubrzo je otkazao. Voda je bila preduboka za korištenje sidra, a struje prejake za korištenje vesla. Tako da se njihov brod polako udaljavao od Jamajke.

Pročitajte i ovo Nasukani brod Izvijestilo Ministarstvo Ljudi s nasukanog broda prebačeni na kopno Sajam lova - 4 Skup sport U Hrvatskoj nikada više lovaca: "Žica je jednim dijelom napravila probleme, no sve je više divljači"

Na početku su se snalazili tako što su jeli i pili ono što su imali na brodu, ali kako su prolazili dani, a hrana je nestajala, morali su se snaći na druge načine. Tako su jeli sirovu ribu koju su ulovili i pili vodu koja se otapala iz leda koji su uzeli kako bi im ulov što dulje ostao svjež. Pred kraj im je nestalo pitke vode jer ni kiša nije padala, pa su nekoliko dana bili bez nje.

>> Članovi talijanske ribarice uhićeni zbog ilegalnog izvoza

U međuvremenu, osim policije, tražile su ih i njihove obitelji svojim brodovima. No, bezuspješno. Tek tri tjedna nakon nestanka helikopter Kolumbijske mornarice pronašao ih je 800 kilometara od mjesta od kojeg su krenuli. Zbog lošeg vremena, izvukli su ih tek nakon dva dana. Uslijed teške dehidracije, pothranjenosti i pothlađenosti, muškarci su nekoliko dana bili u bolnici, a onda su se vratili u Jamajku.

Gregory je kasnije ispričao da je već izgubio nadu, ali ga je Sobah uvjeravao da će biti spašeni. 'Morao sam vjerovati. Vjerujem u Stvoritelja', rekao je John Sobah. Dodao je i da više nikad neće ići u ribolov, dok Gregory unatoč ovoj nesreći neće odustati, jer mu posao treba.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene