Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Spektakularan bijeg

Danski monstrum: Muškarac koji je ubio i raskomadao novinarku na svojoj podmornici pobjegao iz zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peter Madsen, koji je 2018. godine osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva i silovanja švedske novinarke Kim Wall, pobjegao je iz zatvora prijeteći čuvarima bombom.

Danski monstrum koji je zbog ubojstva švedske novinarke Kim Wall 2018. godine osuđen na doživotni zatvor, nekoliko je sati bio na nišanu specijalaca koji su ga opkolili nakon što je jutros oko 10 sati uspio pobjeći iz zatvora.

Pročitajte i ovo Franjo Jurić dobio je 12 godina zatvora zbog ubojstva slijepe supruge Angele Stigla presuda Slijepu suprugu izbo 25 puta, dobio 12 godina zatvora: "Toliko mi se smračilo zbog te njezine izdaje i jer me povrijedila" Kevin Monahan dobio 25 godina zatvora zbog ubojstva Kaylin Gillis Dobio 25 godina zatvora Ubio ju jer je s prijateljima krivo skrenula i završila pred njegovom kućom: "Nije ga bilo briga hoće li biti ozlijeđeni ili ubijeni"

Oko struka je nosio remen za koji je tvrdio da je bomba. 

Peter Madsen (49) u utorak ujutro zatvorskim je čuvarima rekao da ima bombu te je uspio pobjeći izvan zatvorskih zidina, no ubrzo je uočen kako sjedi na tlu pokraj ceste nedaleko od zatvorske zgrade.

Opkolio ga je velik broj policajaca i specijalaca s psima i dugim cijevima, a došao je i pregovarač koji ga je pokušavao nagovoriti da se preda. 

Kako javlja danski Ekstra Bladet, Madsen je nešto poslije 13 sati savladan i uhićen. 

Ubio ju tijekom intervjua

Peter Madsen proglašen je u travnju 2018. godine krivim zbog ubojstva i mučenja 30-godišnje Kim Wall u podmornici u luci u Kopenhagenu 2017. Nije se žalio na presudu, pa je sud samo donio odluku o doživotnom zatvoru. U Danskoj ta kazna obično traje 15 godina.

Wall je intervjuirala Madsena za američki časopis Wired. Madsen je prvo negirao da je ubio novinarku, ali je priznao da je raskomadao njezino tijelo i bacio ga u more u kolovozu 2017. Rekao je sudu da je umrla od gušenja na palubi, do čega je došlo nesretnim slučajem.

Na suđenju rekao da je novinarka umrla nakon što su je pogodila vrata od podmornice, no kasnije je govorio da je umrla od gušenja. Tužitelji su smatrali da je sve isplanirao jer je pilu, nož, plastične vezice i utege ponio sa sobom na podmornicu.

Njezino raskomadano tijelo pronađeno je u moru 21. kolovoza 2017. godine, 11 dana nakon što ga je intervjuirala u podmornici, prilikom čega je i viđena posljednji put. Njezin torzo bez glave i drugi dijelovi tijela kasnije su pronađeni u zaljevu Koge u blizini danske prijestolnice. Madsen ih je pokušao zadržati ispod površine čeličnim cijevima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene