Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planiraju pojačati napade

RUSIJA PORUČUJE 'Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista. Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u subotu izvijestila da njezini zračni udari u Siriji započeti u srijedu siju "paniku" među pripadnicima Islamske države (IS), te da su nagnali više od 600 njezinih pripadnika da napuste svoje položaje.

'Uspjeli smo znatno oslabiti vojnu moć terorista (...) Panika i dezerterstvo načeli su njihove redove', rekao je visoki dužnosnik ruskog glavnog stožera, general Andrej Kartapolov. Po njegovim riječima, 'šestotinjak boraca IS-a je napustilo svoje položaje i pokušavaju ući u Europu'.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more"

Moskva je usto najavila jače zračne udare u Siriji i spremnost na suradnju sa svim zainteresiranim zemljama, pošto je u zadnja 72 sata ondje izvela više od 60 udara.

'Ne samo da ćemo nastaviti udare ... nego ćemo ih i pojačati', istaknuo je Kartapolov, a prenijela je ruska novinska agencija RIA.

NOVE TENZIJE IZMEĐU SAD-A I RUSIJE Amerika razmatra novi potez

Kartapolov je dodao da je rusko zrakoplovstvo uništilo više od 50 objekata IS-a u Siriji u više od 60 polijetanja u zadnja tri dana.

Istaknuo je da su zračni udari znatno oslabili vojnu moć sirijskih terorista i da su na njihovoj meti uglavnom bili zapovjedni centri, skladišta oružja i pogoni za proizvodnju oružja.

Sjedinjene Države i njezini saveznici su oštro kritizirali rusku zračnu kampanju u Siriji, gdje SAD predvodi međunarodnu koaliciju protiv IS-a.

Netanyahu želi izbjeći neprijateljstvo s Moskvom

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je da Izrael želi izbjeći neprijateljstvo s Moskvom i da nije siguran kako će ruska vojna intervencija u Siriji utjecati na stanje i daljnji razvoj događaja u toj zemlji.

Netanyahu se u intervjuu za CNN koji će biti objavljen u nedjelju nije priključio SAD-u i drugim državama NATO-a u kritici ruskih zračnih udara u Siriji.

Rusija kaže da cilja Islamsku državu, ali druge zemlje tvrde da su meta njezinih napada druge pobunjeničke skupine koje se bore da bi svrgnule predsjednika Bašara al Asada.

'Ne želimo se vratiti na vremena kada su, kao što znate, Rusija i Izrael bili neprijatelji', rekao je Netanyahu koji se prošli mjesec susreo s Putinom u Moskvi.

'Mislim da smo promijenili odnose. A oni su sve u svemu dobri'.

Na pitanje hoće li ruski ulazak u sirijski sukob biti destabilizirajući čimbenik, Netanyahu je rekao: 'Ne znam. Mislim da će vrijeme pokazati'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene