Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvršili 27 zračnih udara

NOVE TENZIJE IZMEĐU SAD-A I RUSIJE Amerika razmatra novi potez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok SAD razmatra pružanje dodatne potpore tisućama sirijskih pobunjenika u borbi protiv Islamske države, koja bi mogla uključivati oružje i zračne udare, koalicijske snage pod njezinim vodstvom izvršile su u petak 27 zračnih udara na području Iraka i Sirije.

Odluka o novoj potpori bit će donesena vjerojatno u sklopu sveobuhvatne rasprave o američkoj vojnoj pomoći pobunjenicima u borbi protiv Islamske države u vrijeme kada je Rusija pokrenula zračne udare u Siriji u kojima stradavaju i umjereni pobunjenici, među kojima i oni koje je obučila Amerika, što povećava napetost između Washingtona i Moskve.

Pročitajte i ovo Kremlj što se događa u Moskvi? Američko veleposlanstvo objavilo: "U idućih 48 sati izbjegavajte velika okupljanja, postoje planovi za napad!" Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu

OBAMA UPOZORIO RUSIJU 'Zračni udari će vas oslabiti, osnažujete Islamsku državu'

Koalicija predvođena SAD-om izvršila je 27 zračnih udara na položaje Islamske države u Iraku i Siriji. Sedamnaest je izvršeno u Iraku, od kojih šest nedaleko od Ramadija. Pogođeni su položaji Islamske države, postrojbe, njihovo oružje i drugi ciljevi. U Siriji su pogođene slične mete u deset zračnih udara nedaleko od pet gradova.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava najmanje je 39 civila među kojima osmero djece i osam žena ubijeno u ruskim zračnim udarima u Siriji u protekla četiri dana. Prema podacima objavljenima u subotu u ruskim udarima ubijeno je i 14 islamističkih boraca. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene