Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove prijetnje

Rusija stavila još jednu europsku zemlju na popis neprijatelja

Kremlj
Kremlj Foto: Afp
Rusija je stavila Norvešku na popis neprijateljskih zemalja koje su djelovale protiv ruskih diplomatskih misija.

Rusija je dodala Norvešku na popis stranih država koje su neprijateljski djelovale protiv ruskih diplomatskih misija, izvijestile su novinske agencije. 

Zemlje na tom popisu imaju ograničen broj lokalnog osoblja koje mogu zaposliti u diplomatskim predstavništvima u Rusiji, a Norveška je ograničena na njih 27, objavila je državna novinska agencija RIA.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kakve zabrane Kina bi uskoro mogla uvesti pravilo kakvo ne postoji nigdje na svijetu

Norveška je protjerala 15 ruskih diplomata zbog navodne špijunaže u travnju, a Rusija je odgovorila protjerivanjem 10 norveških diplomata. Oslo poručuje da nema argumenata za tvrdnju da se Norveška neprijateljski ponaša prema Rusiji s kojom dijeli granicu na Arktiku.

"Današnja situacija rezultat je ruskog rata protiv Ukrajine. Rusija može sama odlučiti prekinuti rat", rekla je norveška ministrica vanjskih poslova Anniken Huitfeldt za Reuters. "Kao susjedne zemlje, obje imamo interes za funkcioniranje diplomatskih odnosa i komunikacijskih kanala, posebice u teškim vremenima", dodala je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Imperativ je djelovati Milanović u novoj borbi, situacija je poprimila eksplozivne razmjere! "Nema više vremena za gubljenje i kompromise"

Glasnogovornik norveškog ministarstva vanjskih poslova odvojeno je rekao da Norveška još nije primila službenu obavijest iz Moskve i odbio je komentirati bilo kakve konkretne posljedice ruske odluke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene