Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Erdogan razgovarao s Putinom

Putin uskoro putuje u Ankaru: Kremlj spreman obnoviti ugovor o žitu, otkriveni i uvjeti

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iz Moskve su poručili da je Rusija spremna istog trena obnoviti crnomorski ugovor o žitu ako se zadovolje njihovi zahtjevi.

Moskva je poručila da je spremna obnoviti crnomorski ugovor o žitu ako se ispune njihovi zahtjevi. Rusija je prošli mjesec napustila sporazum žaleći se da joj međunarodna zajednica nije osigurala slobodan izvoz žitarica i gnojiva kao dio sporazuma.

  Pročitajte i ovo Evakuacija u Grčkoj zbog požara - 2 povratak otoku Ljetovanje iz noćne more: Turisti evakuirani zbog požara dobili besplatan smještaj, ali ima jedna kvaka

"Predsjednik Vladimir Putin to je rekao već sto puta - Rusija je odmah spremna vratiti se samom dogovoru... samo se dogovor mora provesti u dijelu koji se tiče Ruske Federacije. Dosad to nije učinjeno, kao što znate", rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

"Zapad je uveo sankcije protiv Rusije ne vodeći računa o potrebama svjetske zajednice za hranom, glavno tajništvo UN-a toga je dobro svjesno", dodao je.

U razgovoru s Putinom turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan obećao je da će se angažirati u diplomaciji da bi se obnovio ugovor o žitu, priopćili su iz njegova ureda, piše Sky News

  Pročitajte i ovo Ilustracija Glavata želva Morska kornjača napala kupače u Dalmaciji: "Glava joj je kao dvije ljudske, cijela je pokrivena kamenicama"

"Predsjednik Erdogan izrazio je važnost suzdržavanja od koraka koji bi mogli eskalirati napetosti tijekom rusko-ukrajinskog rata, naglašavajući značaj crnomorske inicijative koju je opisao kao most mira", stoji u priopćenju.

Uz to, dogovoreno je da će Putin krajem kolovoza posjetiti Tursku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene