Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Moskva neće surađivati s NATO-om koji 'štiti zločince'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija neće surađivati s NATO-om koji "štiti zločince", rekao je u utorak u Bruxellesu predstavnik Rusije u NATO-u Dmitrij Rogozin aludirajući na gruzijskog predsjednika Mihaila Saakašvilija.

"Ako NATO želi surađivati sa kriminalcima, ne možemo ga spriječiti, niti možemo surađivati s organizacijom koja radi sa kriminalcima", rekao je novinarima i dodao kako bi mu bilo draže da su Hitler i Sadam Husein postali članovi NATO-a nego Mihail Saakašvili", kojeg optužuje za "etničko čiščenje".

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean"

Rogozin je to izjavio nakon izvanrednog sastanka 26 članica NATO-a koje su u utorak usvojile izjavu kojom Moskvu upozoravaju da s njom neće moći održavati redovite kontakte sve dok se ruske postrojbe potpuno ne povuku iz Gruzije i da "ozbiljno razmatraju" posljedice ruske vojne intervencije.

>> NATO članice: Prekidamo uobičajene odnose s Rusijom 

"Zaključili smo da ne možemo nastaviti uobičajene odnose", stoji u zajedničkoj izjavi 26 članica NATO-a objavljenoj nakon izvanrednog sastanka u Bruxellesu na temu oružanog sukoba oko Južne Osetije.

Na sastanku NATO-a dogovorena je i uspostava novog foruma, nazvanog povjerenstvo NATO-Gruzija u svrhu jačanja veza s Tbilisijem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene