Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija neće surađivati s NATO-om koji "štiti zločince", rekao je u utorak u Bruxellesu predstavnik Rusije u NATO-u Dmitrij Rogozin aludirajući na gruzijskog predsjednika Mihaila Saakašvilija.


"Ako NATO želi surađivati sa kriminalcima, ne možemo ga spriječiti, niti možemo surađivati s organizacijom koja radi sa kriminalcima", rekao je novinarima i dodao kako bi mu bilo draže da su Hitler i Sadam Husein postali članovi NATO-a nego Mihail Saakašvili", kojeg optužuje za "etničko čiščenje".

Rogozin je to izjavio nakon izvanrednog sastanka 26 članica NATO-a koje su u utorak usvojile izjavu kojom Moskvu upozoravaju da s njom neće moći održavati redovite kontakte sve dok se ruske postrojbe potpuno ne povuku iz Gruzije i da "ozbiljno razmatraju" posljedice ruske vojne intervencije.

>> NATO članice: Prekidamo uobičajene odnose s Rusijom 

"Zaključili smo da ne možemo nastaviti uobičajene odnose", stoji u zajedničkoj izjavi 26 članica NATO-a objavljenoj nakon izvanrednog sastanka u Bruxellesu na temu oružanog sukoba oko Južne Osetije.

Na sastanku NATO-a dogovorena je i uspostava novog foruma, nazvanog povjerenstvo NATO-Gruzija u svrhu jačanja veza s Tbilisijem.