Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najniža razina u pet godina

Morski psi: Manje napada, više smrtnih slučajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj napada morskih pasa na ljude pao je u 2013. na najnižu razinu u posljednih pet godina, ali je broj smrtnih slučajeva u tim napadima porastao na deset, navodi se u izvješću Sveučilišta Florida.

U napadima morskih pasa prošle godine poginule su dvije osobe u Australiji i dvije osobe kod otoka Reuniona u Indijskom oceanu. Po jedna smrtna žrtva zabilježena je u Brazilu, Južnoj Africi, na Jamajci, Novom Zelandu, Havajima i atolu Diego Garcia. Deset smrtnih slučajeva znatan je porast u odnosu na prosječno šest koliko je zabilježeno posljednjih nekoliko godina, navodi se u izvješću objavljenom ovaj tjedan.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija od Australije Europska vojna sila nabavlja više od 100 oklopnih vozila

Prošle godine zabilježena su 72 potvrđena napada morskih pasa na ljude - najviše na Floridi 23, te na Havajima 13.

Oči u oči s velikom bijelom psinom: 'Naravno da sam se bojala!'

Godine 2012. zabilježen je 81 napad i sedam smrtnih slučajeva.

U studiju nisu uključeni napadi u kojima su morski psi namjerno provocirani, poput znanstvenih eksperimenata ili ribarskih incidenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene