Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj napada morskih pasa na ljude pao je u 2013. na najnižu razinu u posljednih pet godina, ali je broj smrtnih slučajeva u tim napadima porastao na deset, navodi se u izvješću Sveučilišta Florida.


U napadima morskih pasa prošle godine poginule su dvije osobe u Australiji i dvije osobe kod otoka Reuniona u Indijskom oceanu. Po jedna smrtna žrtva zabilježena je u Brazilu, Južnoj Africi, na Jamajci, Novom Zelandu, Havajima i atolu Diego Garcia. Deset smrtnih slučajeva znatan je porast u odnosu na prosječno šest koliko je zabilježeno posljednjih nekoliko godina, navodi se u izvješću objavljenom ovaj tjedan.

Vezani članci Australija i Novi Zeland: Kao da nema koronavirusa - 6 Ovo nisu arhivske snimke: Na koncertu i utakmici na drugom kraju svijeta deseci tisuća ljudi. I to bez razmaka i maski Emotivni putnici iz Australije sletjeli na Novi Zeland - 3 Suze zbog otvaranja granice nakon godinu dana blokade: "Nisam očekivala da ću biti toliko emotivna"

Prošle godine zabilježena su 72 potvrđena napada morskih pasa na ljude - najviše na Floridi 23, te na Havajima 13.

Oči u oči s velikom bijelom psinom: 'Naravno da sam se bojala!'

Godine 2012. zabilježen je 81 napad i sedam smrtnih slučajeva.

U studiju nisu uključeni napadi u kojima su morski psi namjerno provocirani, poput znanstvenih eksperimenata ili ribarskih incidenata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook