Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Morske struje skrivile potapanje cruisera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan cruisera, optužen za nemar nakon što se njegov brod nasukao na koraljni greben i potopio u Egejskom moru, za nesreću je okrivio snažne struje, objavila je grčka državna talevizija.

Dvoje francuskih turista smatraju se nestalim od četvrtka kada je brod Sea Diamond naletio na stijenje i potopio se u blizini otoka Santorini. 

Pročitajte i ovo Bourbon Rhode (Foto: Bourbon Offshore) PORUČIO MINISTAR GRLIĆ RADMAN Tračak nade za obitelj nestalog kapetana: "Nisu sve mogućnosti iscrpljene. Obitelj, prijatelji i mi se nadamo i vjerujemo da je kapetan živ" Morska potraga (Foto: Dnevnik.hr) traje potraga za preživjelima Pomorac stradao u havariji nije nestali hrvatski kapetan. Kum poručuje: "Firma je bila škrta i nije popravljala brod"

Ostali putnici i posada s broda, 1 154 putnika i 391 članova posade, su spašeni, prema podacima tvrke Louis Cruise Lines za koju je brod plovio.

Državna televizija NET navela je ulomke iz kapetanove izjave javnom tužitelju na otoku Naxos u kojima je okrivio morske struje u blizini vulkanskog otoka Santorini koje su ga skrenule s kursa.

Kapetan i još pet članova posade optuženi su da su nemarom doveli do brodoloma te za kršenje međunarodnih propisa o sigurnosti brodskog prometa i zagađivanje okolice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene