Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi oko izručenja

'Mladića neće oteti, ne postoje organizacije koje su za to sposobne'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesor sa srpskog Fakulteta za sigurnost, Zoran Dragišić, kazao je kako ne postoji realna opasnost da bi netko pokušao oteti Ratka Mladića tijekom izručenja.

Kako je kazao za B92, Dragišića nimalo nije iznenadilo što vlasti neće objaviti datum izručenja jer je to 'standardna procedura u transferu opasnih zatvorenika' te da je to najbolji način da se otklone svi sigurnosni rizici do kojih može doći.

Pročitajte i ovo Julian Assange Odluka 20. svibnja Odgođeno izručenje Juliana Assangea SAD-u: "Tražimo ova jamstva" Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara

'Ne postoji u ovom trenutku opasnost da bi netko pokušao oteti Ratka Mladića, jer u Srbiji ne postoje organizacije koje bi tako nešto bile sposobne uraditi. Ali ova procedura je nužna i na taj način se otklanjaju svi rizici. Postoje oni koji ga podržavaju, ali nisu organizacijski sposobni ugroziti transport', kazao je za B92.

Prisjetio se sličnih situacija s transportom Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića kada su vlasti organizirale i lažni konvoj te pretpostavlja da će isto napraviti i s Mladićem. Što se tiče sutrašnjeg skupa kojeg su najavili radikali Dragišić drži da neće biti posjećen kao onaj kada je uhićen Radovan Karadžić ili onaj protiv neovisnosti Kosova.

'Ljudi su opterećeni drugim stvarima i razmišljaju o svom očajnom životnom standardu. Gunđaju i nisu presretni što je Mladić uhićen, ali prosvjed neće biti previše posjećen', rezao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene