Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko tisuća mladih šijita, neki među njima naoružani, okupilo se u petak u iranskom glavnom gradu izražavajući potporu Hezbollahu.


Mladi šijiti stigli su usred sektaškog nasilja koje bi prema mišljenju visokih američkih vojnih dužnosnika mogli dovesti do građanskog rata.

Vezani članci Ugostitelji jedva krpaju kraj s krajem Čelnice udruga ugostitelja o nadzoru inspektora, ali i problemima: ''Do sada otkaza nije bilo, ali ove godine bi i to moglo nastupiti'' Poskupljuju nekretnine u Splitu - 1 Mladima u Splitu kupnja stana je čista lutrija: Čak ni uz subvenciju države ne mogu si ih priuštiti

Šijiti su u Bagdad stigli u četvrtak navečer iz južnih pokrajina, na poziv radikalnog klerika Muqtade al-Sadra koji će danas
 predvoditi prosvjede nakon molitvi u Sadr Cityju, nastojeći iskazati potporu libanonskom šijitskom pokretu Hazbollahu u borbi protiv Izraela. 

Autobusi kojima su šijiti stigli oblijepljeni su fotografijama vođe Hezbollaha šeika Hassana Nasrallaha koji među mnogim Arapima, neprijateljski nastrojenim prema Izraelcima ima status heroja. Okupljeni su isticali žute zastave Hezbollaha i transparente na kojima je pisalo "Evo nas Libanone". 

"Želimo iskazati potporu libanonskom narodu i osuditi agresiju izraelskog neprijatelja", rekao je Saheb al-Amer, pomoćnik Al-Sadra u južnome gradu Najafu.