Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladi šijiti stigli u Bagdad u znak potpore Hezbollahu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko tisuća mladih šijita, neki među njima naoružani, okupilo se u petak u iranskom glavnom gradu izražavajući potporu Hezbollahu.

Mladi šijiti stigli su usred sektaškog nasilja koje bi prema mišljenju visokih američkih vojnih dužnosnika mogli dovesti do građanskog rata.

Pročitajte i ovo Izrael napao Libanon rat s Hezbollahom Izrael pokrenuo novu seriju napada na Libanon: Imali su nekoliko ciljeva Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi

Šijiti su u Bagdad stigli u četvrtak navečer iz južnih pokrajina, na poziv radikalnog klerika Muqtade al-Sadra koji će danas
 predvoditi prosvjede nakon molitvi u Sadr Cityju, nastojeći iskazati potporu libanonskom šijitskom pokretu Hazbollahu u borbi protiv Izraela. 

Autobusi kojima su šijiti stigli oblijepljeni su fotografijama vođe Hezbollaha šeika Hassana Nasrallaha koji među mnogim Arapima, neprijateljski nastrojenim prema Izraelcima ima status heroja. Okupljeni su isticali žute zastave Hezbollaha i transparente na kojima je pisalo "Evo nas Libanone". 

"Želimo iskazati potporu libanonskom narodu i osuditi agresiju izraelskog neprijatelja", rekao je Saheb al-Amer, pomoćnik Al-Sadra u južnome gradu Najafu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene