Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Fascinantno je'

Tražili nestali zrakoplov pa došli do misterioznog otkrića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi tima koji tragaju za letom MH370 došli su do neočekivanog otkrića.

Tim koji traga za ostacima nestalog zakoplova Malaysia Airlinesa došao je do neočekivanog otkrića. Posada koja pretražuje puste vode zapadne Australije pronašla je skupinu predmeta za koje se ispostavilo da su ostaci broda, piše Sky News. 

Pročitajte i ovo Potraga za ribarom - 5 tragični brodolom Šok nakon smrti mladića: "Svi su pali u more, dozivali su ga - 'još malo, još malo', a onda je odjednom nestao" Pao avion u Austriji nesreća u Austriji Pao avion koji je letio za Istru: Četiri osobe su poginule, olupinu pronašli kod planinarskog doma

Iako su dužnosnici odmah posumnjali kako otkriveni objekti nisu ostaci Boeinga 777 koji je nestao u ožujku prošle godine, ipak su se spustili do njih kako bi bili sigurni.

Pronašli su veliki broj malih objekata i nekoliko većih predmeta od kojih je najveći bio šest metara dug. Arheolozi sada proučavaju fotografije kako bi pokušali identificirati brod.

'To je fascinantno otkriće, ali nije ono što tražimo', rekao je Peter Foley koji vodi operaciju potrage za letom MH370. Dodao je kako potragu za letom MH370 ne zaustavljaju, odnosno da je misija već nastavljena.

Stanovnici egzotičnog otočja tvrde da su vidjeli MH370

Pomorski arheolog Michael McCarthy rekao je da su pronađeni predmeti dijelovi teretnog broda izgrađenog sredinom ili krajem 19. stoljeća.

Stručnjaci su, kaže, i predvidjeli da bi posada koja traga za zrakoplovom mogla pronaći olupine brodova obzirom da su neko vrijeme redovito tonuli zbog starosti ili lošeg vremena. Dodao je da je teško identificirati olupinu bez da ju se pogleda izbliza i bez da znaju između kojih luka je brod putovao.

Misterij pred raspletom: Hoće li ova maramica odgovoriti na pitanja?

A obzirom da se radi o čestom tipu teretnog broda iz 19. stoljeća, bez očitog tereta koji je tamo ostao, ovaj arheolog sumnja da će netko platiti ogromnu cijenu kako bi sve proučio izbliza.

Inače, dužnosnici su prošli mjesec najavili da će proširiti potragu za nestalim MH370 za dodatnih 60 tisuća četvornih kilometara ako zrakoplov ne bude pronađen do kraja svibnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene