Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Masovni prosvjedi

Misterij i nakon dva mjeseca: 'Gdje su naša djeca? Imaju li hrane i vode?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dva mejseca kasnije još uvijek nema traga studentima nestalima nakon prosvjeda u Meksiku.

Obitelji 43 nestalih meksičkih studenata povele su masovne prosvjede u glavnom gradu ove zemlje tražeći od vlasti da što prije nađu njihove najmilije.

Pročitajte i ovo Policijski auto Dobre vijesti Sretan kraj potrage: Nestali 26-godišnjak vratio se kući živ i zdrav Nestali dječak iz Njemačke Pregledavaju centimetar po centimetar I dalje se traga za malenim Arianom (6): Danas najveća operacija potrage - 1200 pomagača, ljudski lanci, desetak dronova u zraku

Gomila prosvjednika nastavila se povećavati te ih je pred predsjedničkom palačom policija pokušala rastjerati vodenim topovima.

Studenti, svi mahom pripravnici za učitelje, nestali su nakon rujanskog prosvjeda u gradu Iguali u saveznoj državi Guerrero. Otada su se pojavile mnoge teorije o njihovu nestanku i vjerojatno ubojstvu, no obitelji ne vjeruju da su ih ubile bande narko-kartela kao što im govore iz službenih institucija.

Uhićen gradonačelnik osumnjičen za nestanak studenata

U međuvremenu je pronađena jedna masovna grobnica, no potrebne su opsežne pretrage ne bi li se utvrdilo radi li se o nestalim studentima.

Uhićen je i gradonačelnik grada Iguale, Jose Abarca, zbog sumnje da je policiji naredio da se suoči sa studentima.

'Prošla su gotovo dva mjeseca, a mi ne znamo gdje su. Ništa ne znamo. Očajni smo. Što rade? U kakvim su uvjetima? Imaju li hrane i vode? Jesu li negdje svezani? Imamo toliko pitanja', rekao je otac jednog od nestalih studenata.

Tijekom posljednjeg desetljeća u Meksiko je ubijeno više od 100.000 osoba, a 27.000 ih je nestalo, piše BBC.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene