Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Politički legitimitet

Mišljenje Rusa: Medvedev i dalje u sjeni Putina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusi smatraju da je ključna politička osoba u zemlji premijer Vladimir Putin u čijoj je sjeni i dalje njegov nasljednik na mjestu predsjednika Dmitrij Medvedev, pokazala je anketa objavljena u utorak.

Anketa je provedena ovaj mjesec nakon izjava Medvedeva u kojima je kritizirao raširenu korupciju i druge probleme u državi, što su neki analitičari protumačili kao njegov pokušaj da ponudi vlastitu viziju zemlje i izađe iz Putinove sjene. Prema rezultatima istraživanja, Rusi ne vjeruju da je Medvedev uspio izgraditi vlastiti centar moći, 18 mjeseci nakon izbora u ožujku 2008.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica - 1 Borba za glasove Režu vrpce, otvaraju zgrade, radove... Razletjeli su se na sve strane: Jedna je stvar i više nego jasna Geopolitički analitičar prof. Vlatko Cvrtila o pozadini posjeta te odnosima Srbije i Rusije (Foto: Dnevnik.hr) Profesor Vlatko Cvrtila O Putinovu posjetu Srbiji: ''Njima je u interesu da Srbija uđe u EU, ne i u NATO''

Šezdesetsedam posto ispitanika izjavilo je da Putin i krug njegovih suradnika odlučujuće utječe na politiku Medvedeva, pokazala je anketa neovisnog centra Levada. Samo 20 posto Rusa drži da Medvedev vodi neovisnu politiku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene