Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusi smatraju da je ključna politička osoba u zemlji premijer Vladimir Putin u čijoj je sjeni i dalje njegov nasljednik na mjestu predsjednika Dmitrij Medvedev, pokazala je anketa objavljena u utorak.


Anketa je provedena ovaj mjesec nakon izjava Medvedeva u kojima je kritizirao raširenu korupciju i druge probleme u državi, što su neki analitičari protumačili kao njegov pokušaj da ponudi vlastitu viziju zemlje i izađe iz Putinove sjene. Prema rezultatima istraživanja, Rusi ne vjeruju da je Medvedev uspio izgraditi vlastiti centar moći, 18 mjeseci nakon izbora u ožujku 2008.

Vezani članci Mislav Bago - 2 Jesu li profitirali u kampanji? Pad rejtinga bilježi samo jedan političar, ostali su u blagom porastu. Doznajte i što građani misle o radu Vlade Marina Bešić Đukarić 01 Marina Bešić Đukarić dopisnica je u čijim je rukama istok Hrvatske: ''Najljepše je kada nekome s pričom pomognemo ukazati na problem pa se to riješi''

Šezdesetsedam posto ispitanika izjavilo je da Putin i krug njegovih suradnika odlučujuće utječe na politiku Medvedeva, pokazala je anketa neovisnog centra Levada. Samo 20 posto Rusa drži da Medvedev vodi neovisnu politiku. (Hina)