Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Mislio sam da ću razveseliti vaše u Ministarstvu turizma, ali oni su mi rekli da ste već bukirani Nijemcima i Austrijancima te da, ako ikako mogu, broj Rusa svedem na 100.000', kazao je ruski veleposlanik.


Veleposlanik Ruske Federacije u RH dr. Anvar Azimov posjetio je Rijeku gdje se sastao s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i šefom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem te posebno s predsjednikom HGK – Županijske komore Rijeka Vidojem Vujićem. Uz protokolarne formalnosti, susret je ponudio pregršt informacija i političkih stavova.

Vezani članci Ruska svakodnevica Ljudi se zgražaju, a njima je to svakodnevica: Čovjek se navikne na baš sve, pa tako i na život u Rusiji Ministar turizma Garri Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) Turistički djelatnici strepe zbog slabijeg interesa turista za Jadranom, a ministar poručuje: "Čeka nas vrlo zahtjevna godina"

'Kad sam nedavno razgovarao s predstavnicima vašeg Ministarstva turizma i obavijestio ih da ove sezone 300.000 Rusa planira doći na Jadran, mislio sam da ću ih razveseliti. Oni su mi rekli da je Jadran već bukiran gostima iz Austrije i Njemačke i da, ako ikako mogu, broj ruskih turista svedem na 100.000', kazao je Azimov, javlja Novi list.

Azimov je dodao da Rusi sad žele u Hrvatsku, iako su im puno jeftinije njihove dosadašnje destinacije Maroko, Turska i Tajland.

Ministarstvo turizma brzo je reagiralo. U prioćenju navode: 

'Ne znamo na koji se točno razgovor Njegova Ekselencija referira, s obzirom da je službeni sastanak između Veleposlanika i ministra turizma Antona Klimana, otprije i nevezano uz ovu temu, zakazan tek za sutra, u ponedjeljak 7.3.2016.

Ministarstvo turizma te Hrvatska turistička zajednica, zajedno sa svojim predstavništvom u Moskvi i ove godine provodi dodatne aktivnosti kako bi privukli ruske turiste u Hrvatsku. Prošloga tjedna ministar Kliman održao je službeni sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Mirom Kovačem, upravo kako bi dogovorili jednostavniju i bržu proceduru za dobivanje viza za Hrvatsku turistima iz Ruske Federacije.

Uzevši u obzir napore Ministarstva turizma te promotivne aktivnosti Hrvatske turističke zajednice, očito je kako je naš cilj upravo privlačenje turista iz Rusije u Hrvatsku. Odlične informacije iz Rusije što se tiče interesa za Hrvatsku nas iznimno vesele, kao i činjenica da je Hrvatska prema National Geograficu u Rusiji proglašena za TOP destinaciju za obiteljski odmor.

To će svakako biti i jedna od tema sutrašnjeg sastanka ministra Klimana te veleposlanika Ruske Federacije.