Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podvalili mu obično

Milijarder dobio 12 milijuna dolara odštete zbog lažnog vina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder s Floride je dobio čak 12 milijuna dolara odštete i to sve zbog lažnog vina.

William Koch je milijarder koji je dobio 12 milijuna dolara odštete jer je prevaren prilikom kupnje jednog vrhunskog vina za koje je dao nekoliko stotina tisuća dolara misleći da se radi o prvoklasnom vinu, piše Huffington post.

Koch je tužio poduzetnika Erica Greenberga za prijevaru, a u tužbi je bilo navedeno da je Greenberg napravio aukciju na kojoj je prodavao obična vina tvrdeći da je riječ o vrhunskim vinima. Ljutiti milijarder je tražio odštetu od 320.000 diolara, što je zapravo bio i iznos kojim je platio 24 boce vina kupljene na aukciji.

>>
Amerikancu 7,2 milijuna dolara odštete zbog bolesti izazvane kokicama

U posljednjih osam godina, Greenberg je putem aukcija zaradio čak 42 milijuna dolara, a na sudu je uporno tvrdio da je to vino u njegove podrume stiglo nekakvom greškom te da nije znao da su lažna.

Stručnjaci su zaključili da je vino u jednoj od 24 boce lažno, ali autentičnost ostalih je nejasna. No, neki od vještaka su tijekom svjedočenja kazali da  je etiketa na nekim bocama kopija originala.

'Nismo očekivali da ćemo uopće dobiti odštetu, a dobili smo 12 milijuna. Nevjerojatno!', kazao je Koch i dodao kako je vrlo sretan zbog ovakvog ishoda. Greenberg je najavio žalbu na presudu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Džepni sat s Titanica, ilustracija Velika aukcija Sat najbogatijeg čovjeka na Titanicu prodan za rekordan iznos Vukovi Skupa tužba Tužio državu za 5300 eura jer mu je psa rastrgao vuk: Dobio je odštetu, ali zbog presude će zasigurno požaliti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene