Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nekompetencija izaziva štetu za sve'

Medvedev protiv globalne dominacije jedne zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitri Medvedev pozvao je na završetak hegemonije jedne zemlje, aludirajući pritom na Sjedinjene Države i zauzeo se za otvorenu kritiku među državama svijeta kako politika jedne od njih ne bi zaprijetila svjetskoj stabilnosti.

'Nekompetencija, i ponekad jednostavno nedostatak želje jedne vlade da riješi problem, izaziva štete i ne samo za tu zemlju', ocijenio je Medvedev u Jaroslavlu, 300 km sjeveroistočno do Moskve na konferenciji 'Moderna država i međunarodna sigurnos'. 'Nepromišljena politika vlade jedne zemlje bila je uzrok svjetske gospodarske krize', dodao je Medvedev.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgovor na oporbene prosvjede Medvedev naredio reviziju afere Hodorkovski Slika nije dostupna Teško mu pada jutarnje buđenje Putinu teško pada buđenje pa vraća zimsko računanje vremena

On je pozvao svijet na pragmatizam kako bi se izbjegli 'utopijski planovi globalne dominacije'.

Ruski predsjednik je kritizirao plan 'svjetskog kalifata' nekih pokreta muslimanskih ekstremista i 'blagonaklonu hegemoniju', termin koji rabe neki politolozi u opisivanju američke vanjske politike nakon kraja Hladnog rata, posebice pod predsjedanjem Georgea W. Busha. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene