Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medicinske sestre u zamjenu za francusko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliki ugovor o kupnji francuskog oružja i presuda engleskog suda o bivšem libijskom agentu imali su veliku ulogu u oslobađanju bugarskih medicinskih sestara i liječnika koji su bili zatočeni u Libiji, prema izjavama sina prvog čovjeka Libije Seifa el-Islama Gadafija.

Pariz i Tripoli zaključili su 25. srpnja pismo o razumijevanju za isporuku civilnog nuklearnog reaktora za desalinizaciju morske vode, kao i dogovor na vojnom polju, odmah nakon oslobađanja medicinskih sestara, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić, ministar financija sastanak ministara financija Marić nakon sastanka u Bruxellesu pojasnio što će biti s kunama nakon 1. siječnja Liz Truss više kvalitetnih kandidata Tko bi mogao zamijeniti Borisa Johnsona na mjestu britanskog premijera?

Kako piše list koji je u Nici razgovarao sa sinom pukovnika Gadafija, "glavno pitanje" između Pariza i Tripolija nije nuklearni projekt, već "vojna suradnja".

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u srijedu je opetovao da nije bilo "nikakvih" ustupaka u zamjenu za oslobađanje bugarskih medicinskih sestara zatočenih u Libiji, nakon izjava Gadafijeva sina da je veliku ulogu u tome imao ugovor o kupnji francuskog oružja.

Odgovarajući na pitanje je li oslobađanje sestara povezano s
potpisivanjem ugovora o prodaji oružja, Sarkozy je u prigodi posjeta pariškom predgrađu rekao: "nije", dodavši da nije bilo "nikakvih" ustupaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene