Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio knjigu o Madeleine

McCannovi tuže detektiva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kate i Gerry McCann tuže detektiva koji tvrdi da je njihova kćer, Madeleine za kojom još uvijek tragaju, poginula u ‘nesreći’ u odmaralištu u Portugalu, a da su njezini roditelji sudjelovali u sakrivanju tijela. Žele zaustaviti objavljivanje knjige ‘Istina o laži’ koju je napisao Goncalo Amaral, detektiv koji je vodio policijsku istragu Madeleininog nestanka u portugalskom odmaralištu Praia da Luz prije dvije godine.

Amaralova knjiga 'Istina o laži' već je objavljena u nekoliko europskih zemalja, a snimljen je i dokumentarac na temelju njegove verzije događaja. Knjigu izdavač sada želi prodati i u Britaniji što McCannovi pokušavaju zaustaviti sudskom tužbom, piše Daily Mail. Jedan je izvor rekao kako bi McCannovi mogli biti prisiljeni da sudu prilože dokaze u parnici protiv Amarala, dok je njegov izdavač Mario Sena Lopes, rekao je da se veseli tom danu na sudu.

Pročitajte i ovo Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici Slika nije dostupna Madeleineini roditelji: 'Dokazat ćemo svoju nedužnost'

Lopes traži britanskog izdavača za knjigu nakon što se prodala u 250.000 primjeraka u Europi, od čega 175.000 u Portugalu. McCannovi također žele zaustaviti prikazivanje televizijskog dokumentarca široj publici. Amaral je zbog optužbi da baca negativnu sliku o obitelji McCann, njihovoj djeci, a posebno Madeleine, premješten s istrage o nestaloj djevojčici u listopadu 2007. Također je službeno osumnjičio Madeleineine roditelje za njezin nestanak, što je naišlo na veliko neodobravanje javnosti, ali i njegovih kolega.

>> FOTO: Kako bi danas izgledala Madeleine

>> Madeleine McCann viđena na plaži na Mallorci?

Amaral u knjizi tvrdi kako je tada trogodišnja Madeleine poginula u tragičnoj nesreći na odmoru u apartmanu one noći kada je nestala, ali nikada nije tvrdio da su je njezini roditelji Gerry i Kate ubili već sudjelovali u sakrivanju tijela. Kaže da jedino žali što nije izveo rekonstrukciju događaja ubrzo nakon Madeleininog nestanka, ali kaže kako je bio pod 'velikim pritiskom' da to ne učini.

Amaral otvara međunarodnu privatnu istragu

McCannovi sada poduzimaju sve protiv Amaralovih tvrdnji 'da Madeleine nije samo mrtva, već su i njezini roditelji sudjelovali u skrivanju tijela djevojčice'. 'Ne možemo više mirno stajati i promatrati kao Amaral pokušava uvjeriti cijeli svijet da je Madeleine mrtva', priopćili su McCannovi. Ukoliko dokažu da ih je detektiv optužio za nešto neistinito i uvredljivo za njihovu čast, McCannovi mogu zabraniti potpunu prodaju njegove knjige i objavljivanje dokumentaraca o Madeleine.

Amaral je prošli mjesec najavio da će sam pokrenuti novu 'međunarodnu privatnu istragu' kako bi riješio misterij nestale Britanke. 'Zaključci knjige su zaključci mnogih portugalskih i britanskih policajaca koji su sudjelovali u istrazi. Sada tražimo izdavača u Britaniji, ali McCannovi imaju velik utjecaj u britanskom društvu i mnogi su pritisci da se knjiga ondje uopće ne objavi. Ali dobili smo mnogo pisama iz Engleske u kojima nas ljudi traže da knjigu objavimo i ondje', rekao je izdavač.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene