Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 14 imigranata poginulo je u četvrtak navečer kada je na njih naletio vlak pokraj Velesa, javila je makedonska novinska agencija MIA.


Imigranti iz sjeverne Afrike, koji ulaze u Makedoniju iz Grčke, često se kreću pješice i noću hodaju prugom kako se ne bi izgubili na nepoznatom terenu. MIA javlja da je u četvrtak navečer vlak na liniji Solun-Beograd naletio na veću skupinu imigranata koji su hodali tračnicama u klisuri pokraj Velesa. Poginulo ih je najmanje četrnaest.

Vezani članci U vozilu pronađeno i spašeno 150 kornjača Muškarac prijavljen zbog mučenja i ubijanja životinja: U prtljažniku je imao devet napunjenih jutenih vreća Prosvjed u Grčkoj (Foto: AFP) Grčka policija ispalila suzavac na prosvjednike zbog imena Makedonije

Glasnogovornica policije Anita Stojkovska rekla je da su sudski i policijski istražitelji na terenu.

Dio imigranata preživio je nesreću, dodala je glasnogovornica. Policija ih je uspjela uhititi osmero, vjerojatno rođake poginulih, a ostali su se razbježali.

EU utrostručuje financije za spašavanje sredozemnih migranata

Imigranti ulaze u Makedoniju u području Gevgelije i onda ih krijumčari u natrpanim kamionima prevoze do granice sa Srbijom ili oni sami do tamo nastoje doći pješice, krećući se isključivo noću, dok se danju skrivaju. Uglavnom dolaze iz Sirije, zapadne Afrike ili Afganistana. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook