Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka Pape Franje

Majka Terezija bit će proglašena svetom 4. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo odlučio je da će Majka Terezija, zaštitnica siromašnih i nemoćnih, biti proglašena svetom 4. rujna ove godine.

Papa Franjo potpisao je u utorak ujutro ukaz o kanonizaciji Majke Terezije, zaštitnice siromašnih i nemoćnih, koja će biti proglašena svetom 4. rujna, objavio je Vatikan.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj audijenciji Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično''

Taj zadnji pristanak dogodio se na konzistoriju zaduženom da preispita slučaj redovnice u bijeloj halji s plavim rubom, preminule 1997., a proglašene blaženom 2003.

Proglašenje dekreta o čudu blažene utemeljiteljice Misionarki i Misionara ljubavi papa Franjo je odobrio 17. prosinca 2015. Time je odobreno drugo čudo potrebno da bude proglašena svetom.

Rođena 1910. kao Anjezë Gonxhe Bojaxhiu u Makedoniji, koja je tada bila pod Otomanskim carstvom, Majka Terezija utemljila je Misionarke ljubavi kako bi pomogla siromašnima na ulicama Kolkate u Indiji.

Nobelovu nagradu za mir dobila je 1979. godine, a sv. Ivan Pavao II. proglasio ju je blaženom 2003. godine.

Kanonizirana će biti dan uoči godišnjice njezine smrti, 5. rujna 1997. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene