Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili pismo iz EK

Mađarska brani ustavne reforme: 'Kompatibilne su s EU!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska vlada branila je svoje ustavne reforme, osobito na području pravosuđa, ističući da ih smatra kompatibilnima s EU-ovim postulatima, s obzirom na to da je europska povjerenica za pravosuđe Viviane Reding nedavno izrazila ‘ozbiljnu zabrinutost’ zbog tog pitanja.

‘Ministarstvo za javnu upravu i pravosuđe poslalo je odgovor na pismo što ga je uputila Viviane Reding 12. prosinca’, stoji u priopćenju ministarstva, objavljenom na internetskim stranicama.

‘Novoprihvaćeni zakoni ispunjavaju, gledano iz svih aspekata, temeljna načela EU-a, jednako kao i sve zahtjeve te međunarodna načela koja se odnose na pravosuđe’, rekao je ministar pravosuđa i zamjenik premijera Tibor Navracsics, potpisnik pisma.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti" Viktor Orban Parlament uskoro zasjeda Švedska bi uskoro mogla ući u NATO, Orban poručio: "Spor će uskoro biti riješen"

>> EU i MMF prekinuli razgovore s Mađarskom o financijskoj pomoći

U zemljama članicama EU-a ‘dobra organizacija pravosuđa dio je suvereniteta jedne države. Zemlje članice imaju pravo slobodno transformirati vlastiti sudski sustav i usvojiti svoje zakone’, rekao je Navracsics.

U travnju je mađarski parlament, u kojemu dominira konzervativna stranka Fidesz premijera Viktora Orbana, usvojila novi ustav koji će na snagu stupiti 1. siječnja 2012. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene