Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispovijest shrvanog oca

Posljednja poruka žrtve kamiona smrti: "Umirem jer ne mogu disati. Mama, žao mi je. Volim vas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Shrvani roditelji iz Vijetnama za CNN su kazali kako su jedva prikupili novac da plate krijumčarima put do Engleske, a oni su im lagali da će im kći putovati avionom i autom. Identiteti žrtava iz kamiona smrti pronađenog u srijedu u Essexu još nisu potvrđeni.

Nguyen Thi Phong i Pham Van Thin iz Vijetnama strahuju da je među 39 žrtava iz kamiona pronađenog kraj Londona i njihova kći Pham Thi Tra My. Obitelj je jedva uspjela skupiti novac za njezin ilegalni put u Veliku Britaniju u nadi da će imati veće šanse za bolji život.

"Žao mi je tata i mama. Način na koji su me poslali preko oceana nije bio uspješan. Mama, toliko volim tebe i tatu. Umirem jer ne mogu disati. Mama, žao mi je, mama", napisala je djevojka u posljednjoj poruci koju je poslala roditeljima kasno u utorak navečer, piše CNN.

Identiteti žrtava još nisu potvrđeni pa je nejasno je li Pham Thi Tra My jedna od njih. Tijela preminulih prevezena su u bolnicu Broomfield u Chelmsfordu gdje će pokušati utvrditi njihove identitete. Za sad je poznato samo da su kineski državljani.

Roditelji Pham Thi Tra My su za CNN kazali kako je su shrvani te im je bilo vrlo bolno dobiti takvu poruku.

"Izgubili smo kći i novac", kazali su i istaknuli kako su im krijumčari lagali na koji će način prevesti ljude u Veliku Britaniju.

Pročitajte i ovo Pronađeno 39 tijela u kamionu hladnjači (Foto: AFP) Tragična smrt Zarobljeni u metalnom lijesu: Svih 39 žrtava su Kinezi. Umirali su sporo i u strašnim mukama

"Rekli su da je sigurna ruta, da će ljudi putovati autom, avionom... Da sam znao da će ovako putovati, ne bih je bio pustio", kaže shrvani otac.

Hladnjača i kamion su se spojili pred kraj puta

Hitna pomoć i policajci pronašli su u srijedu tijela 31 muškarca i 8 žena u kamionu-hladnjači u industrijskoj zoni Grays u Essexu, tridesetak kilometara istočno od Londona.

Ilegalni migranti već godinama pokušavaju dospjeti do Velike Britanije skriveni u kamionima koji uglavnom dolaze s europskog kontinenta. U najvećoj tragediji do sad 58 Kineza pronađeno je 2000. godine kod Dovera u kamionu koji je prevozio rajčice.

Kamion je stigao u Essex iz Belgijske luke Zeebruge, a britanska policija utvrdila je da je hladnjača došla drugom rutom te su se spojili pred kraj putovanja. Uhićen je 25-godišnji vozač kamiona te još troje ljudi. Muškarac i žena u dobi od 38-godina su osumnjičeni za trgovinu ljudima i ubojstvo, a 48-godišnjaka za ubojstvo i udruživanje u svrhu krijumčarenja ljudi. Vozač je također osumnjičen za ubojstvo.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene