Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačku nastavnicu nasmrt je nožem izbo ljubomorno zaljubljeni bivši učenik, koji ju je prethodno pratio i pronašao putem GPS-a.


Heike Beyermann, 35-godišnja profesorica kemije, divljački je izbodena nožem čak 20 puta, a 21-godišnji ubojica i njezin bivši učenik Gero Schmidt, na njezin je automobil prije toga postavio GPS uređaj, kako bi je mogao pratiti. Ubojstvo se dogodilo nedaleko od Bremena, u gradu Osterholz-Scharmbeck, a Beyermann je bila samo na par koraka od ulaznih vrata kuće, kad ju je Schmidt zaskočio i počeo bosti nožem.

>> Njemački 'pristojni dečki' priznat će ubojstvo

Vezani članci Slika nije dostupna OPREZ Zbog statusa na Facebooku plaća kaznu od pola milijuna kuna Slika nije dostupna Učenik ubio učiteljicu u razredu

Slučajni prolaznik, koji se nedugo zatim našao blizu mjesta zločina, pokušao je pomoći Beyermann, no nije mogao ništa učiniti, no ona je ubrzo umrla na licu mjesta. Policija je izvijestila kako je mladić svojoj bivšoj nastavnici htio postaviti 'više tisuća pitanja' te kako joj je prije napada izjavio ljubav. 'Ona je odbila njegovo udvaranje, no on je pravi čudak i potpuno je opsjednut s njom', tvrdi policija, a prenosi Daily Mail.

Dugo vremena joj kuću držao pod skrivenim nadzorom

Beyerman je još 2008. godine kontaktirala policiju u vezi sa Schmidtom, strahujući kako bi ju on mogao pokušati ubiti, no policija u pretresu njegovog doma nije pronašla nikakve dokaze, koje bi potvrdile njezine sumnje pa su odustali od kaznene prijave. Schmidt je inače desetnik u Njemačkoj vojsci, a policiji je priznao kako je kuću svoje žrtve pratio putem skrivenih nadzornih kamera već duže vremena. GPS sustav je, kaže, na njezin automobil stavio prošlog petka ujutro te ju je istog dana slijedio do kuće, gdje ju je i napao. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu za teško ubojstvo, a ukoliko ga se sud osudi za ovaj zločin, čega ga doživotna zatvorska kazna.