Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Most umjetnosti

VIDEO Pod teretom 'ljubavi': Urušio se most u Parizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće zaljubljenih parova svake godine na Most umjetnosti stavljaju lokote sa imenima kako bi zapečatili svoju ljubav, a ključ lokota bacaju u Seinu.

Most umjetnosti, The Pont des Arts, u Parizu zatvoren je nakon što se dio mosta urušio pod težinom 'lokota ljubavi' koje zaljubljeni posjetioci iz cijelog svijeta vješaju po njemu. 

Pročitajte i ovo Proslava Nove godine u svijetu - 5 Predivni prizori Pogledajte kako izgledaju slavlja Nove godine u svjetskim metropolama Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Šokantno otkriće Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva"

Tisuće zaljubljenih parova svake godine na Most umjetnosti stavljaju lokote sa imenima kako bi zapečatili svoju ljubav, a ključ lokota bacaju u Seinu. 

No, kako piše Reuters, dio ograde mosta dužine 2,5 metra se srušio, pa je policija hitno evakuirala posjetioce i zatvorila most. Most će, objavila je policija, biti otvoren uskoro.

 

Prvi lokoti na mostu su se pojavili 2008. Godine i odmah su izazvali euforiju u Njemačkoj, Rusiji, Kini, a posebno u Italiji. Danas je ograda mosta, u cijeloj dužini od 150 metara, prekrivena lokotima, a ovaj se običaj, na nesreću gradskih vlasti koje su sada zabrinute za sigurnost prolaznika i posjetitelja, proširio i na druge mostove u Parizu.

Dašak hrvatske mode na ulicama Pariza

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo pozvala je građane da se otvori javna rasprava o ovom fenomenu te da se za 'lokote ljubavi' pronađe neko alternativno rješenje, odnosno lokacija.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene