Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Temperaturni rekordi bilježe se diljem Europe, pa se produžila i turistička sezona.


Još većoj zaradi nadaju se i organizatori Oktoberfesta u Njemačkoj, jer kad je vruće i pivo bolje ide!  A u Velikoj Britaniji osvježenje se traži na obali i u fontanama i Britanci nisu ni sanjali da će se moći kupati u listopadu. Plaže su pune kao usred ljeta.

Vezani članci Meso Muškarac u meso u supermarketima ubrizgavao nepoznatu tvar: "Trenutno nije poznato koliko je predmeta kontaminirano" Kaos na ulicama Kabula Ministri policije EU-a sastaju se zbog migracija u svjetlu afganistanske krize: Zabrinuti su zbog mogućeg masovnog priljeva ljudi, no ima i skeptičnih

'Zbog suhog zraka nebo je plavo i bez oblaka već dulje vrijeme u Engleskoj i Walesu. Toplina nam dolazi i iz Francuske i Španjolske, zato su temperature poprilično iznad prosjeka', kaže meteorologinja Nazaneen Ghaffar. Oni koji nisu mogli na plažu osvježenje su potražili u fontanama. Nije ni čudo jer je živa na termometru došla do 29 stupnjeva, što je najviša temperatura u listopadu otkad postoje mjerenja.

Zbog jesenskih vrućina većoj zaradi nadaju se i u Njemačkoj na najvećem svjetskom festivalu piva. 'Oktoberfest je rajski događaji i zato imamo tako prekrasno vrijeme', uvjeren je posjetitelj Toni Roiderer. Prekrasno vrijeme moglo bi se prema nekim prognozama zadržati cijelu jesen, a protiv takvog razvoja situacije Europljani se očito ne bi bunili.