Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proglašen krivim

Liječnik otrovao suprugu cijanidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši liječnik Hitne pomoći u Clevelandu, u američkoj saveznog državi Ohio, proglašen je krivim za ubojstvo supruge 2005. godine, izvršeno trovanjem cijanidom koji je stavljao u njezine kapsule s kalcijem.

Porota je presudu u slučaju Yazeeda Essae, liječnika optuženog za trovanje supruge Rosemarie, donijela tek nakon 18 sati vijećanja tijekom tri dana. Prijeti mu maksimalna kazna doživotnog zatvora, uz moguće pomilovanje nakon što odsluži 20 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pozlilo mu je Pacijent umro u sanitetskom vozilu tijekom transporta iz Hrvatske u Njemačku, zbog jednog detalja brzo je pozvana policija Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Sudnica u Clevelandu bila je ispunjena članovima obitelji Rosemarie Essae, od kojih su mnogi briznuli su plač kad je objavljena presuda, izvjestila je lokalna TV postaja WEWS5, podružnica ABC-a. Publika u sudnici pljeskom je dočekala 12 članova porote u trenucima dok su se vraćali u sudnicu. Tužitelji su tijekom šest tjedana suđenja dokazivali da je Essa stavljao cijanid u ženine kapsule s kalcijem, kako bi pobjegao iz braka bez ljubavi i živio s ljubavnicom.

Potjera na tri kontinenta

Na suđenju je saslušano više od 60 svjedoka koji su ispričali priču o liječniku ženskaru, njegovim brojnim ljubavnicama i međunarodnoj potjeri preko tri kontinenta, koja je završila njegovim uhićenjem na Cipru u listopadu 2006., 18 mjeseci nakon smrti supruge i njegovog bijega u rodni Libanon. Yazeed Essa je 2005. pobjegao iz SAD-a, prije nego što je objavljen uzrok smrti supruge Rosemarie.

Prijatelji Rosemarie Essae, 38-godišnje majke dvoje djece i bivše medicinske sestre, kazali su kako je ona vjerovala da živi u sretnom braku. Dok je obiteljskim Volvom vozila djecu u kino, pozlilo joj je, izgubila je svijest i udarila u drugo vozilo, prije nego što se zaustavila na rubnjaku ceste. Umrla je u bolnici, a obdukcijom je u njezinu tijelu pronađena količina cijanida četiri puta veća od smrtonosne, dok je policija među njezinim kapsulama s kalcijem pronašla devet zatrovanih cijanidom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene