Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Liječnici su bez pristanka njene majke sterilizirali 9-godišnju djevojčicu i to nakon traumatičnog poroda.


Jučer smo prenijeli priču iz Meksika o djevojčici koja je rodila djevojčicu, a danas je priča dobila novi nastavak. Ova 9-godišnjakinja (koju su mediji nazvali Dafne kako bi joj zaštitili identitet) više nikada neće moći imati djecu jer su je liječnici sterilizirali usprkos protivljenju njene obitelji.

Vezani članci Djevojčica na skejtu Beba naučila skejtati prije nego što je prohodala, pogledajte je na djelu Koronavirus u Brazilu U Brazilu srušen dnevni rekord novooboljelih, Meksiko ima više od 6000 novozaraženih

Djevojčica je sterilizaciji bila podvrgnuta odmah po traumatičnom porodu bez pristanka njene majke. Sada je bolnicu u Guadalajari prijavila lokalnoj udruzi za zaštitu ljudskih prava koja istražuje cijeli događaj.

Obitelj je sinoć pobjegla iz svoje trošne kućice u predgrađu Guadalajare nekoliko trenutaka prije no što su im na vrata pokucali policajci i gradonačelnik ne bi li razgovarali s njima.

>> Djevojčica rodila djevojčicu!

Susjedi su ispričali kako je očuh 9-godišnjakinje zlostavljao svoju biološku kćer, ali i da je tukao Dafne te spavao s njom u istom krevetu. Zbog toga se trenutno obavlja DNK analiza svih muških rođaka mlade majke ne bi li se ustanovilo je li netko od njih zapravo otac njenog djeteta. Sumnja je, jasno, odmah pala na očuha.

Lokalne novine pišu kako Dafnina majka, koja inače ne zna ni čitati ni pisati, nije imala pojma da je seksualni odnos s tako mladim djetetom kazneno djelo sve dok nije došla s kćerkom u bolnicu. Inače, djevojčica je saznala da čeka dijete u 7 mjesecu trudnoće. Ona sama ima 10 braće i sestara, a svi zajedno s majkom i očuhom žive u trošnoj kućici. Dafne ne ide u školi nego ostaje kod kuće te kuha i čisti za cijelu obitelj. Susjedi kažu kako se njena majka bavi najstarijim zanatom na svijetu te da pokušava 'regrutirati' Dafne u isti posao.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook