Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak poremećaj

Liječnici djevojčici odstranili treću ruku i dojku izraslu na leđima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici u Kini ostali su šokirani nakon što su u bolnicu primili 11-godišnju djevojčicu, koja na leđima ima nerazvijenu treću ruku.

Masa tkiva na leđima djevojčice, kako su otkrili liječnici, dio su identičnog blizanca, koji se nije razvio i koji je ostao dio djevojčice. Ono što se uspjelo razviti su jedna dojka, rame s lopaticom te ruka s dva prsta, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje"

>> Borba za život sijamskih blizanki: Nakon 7 operacija idu na najtežu

Slučaj fetusa koji se razvija u fetusu iznimno je rijedak i javlja se jednom u pet milijuna rođenja, a obično se razvije na području abdomena, odnosno u 80 posto slučajeva. Bilo je i slučajeva u kojem bi se fetus razvio na glavi, no ovo je prvi slučaj zabilježen na leđima.

Nesretna djevojčica k tome još pati i od kongenitalnog poremećaja razdvojene kralježnice. Liječnici na čelu s doktorom Baoganom Pengom, djevojčicu su operirali u pekinškoj policijskoj bolnici, a operacija je prošla uspješno.

Peng je dodao kako je u odstranjenom tkivu pronašao i tragove probavnog sustava nerazvijenog fetusa. Djevojčica se uspješno oporavlja od operacije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene