Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) Mustafa Abdeldžalil rekao je u subotu da su nove libijske vlasti spremne proglasiti amnestiju za pripadnike snaga Moamera Gadafija.


'Spremni smo oprostiti i pokazati pomirljivost, kadri smo ponovno primiti našu braću koja su se borila protiv revolucionara i sve oni koji su se riječju ili djelom ogriješili o našu revoluciju', rekao je Abdeldžalil. 'Tolerancija i pomirba su muslimanske vrijednosti', dodao je.

Izjavu je dao na konferenciji u Tripoliju o pravdi i pomirbi, prvoj takvoj konferenciji otkako je NTC 23. listopada proglasio oslobađanje cijelog libijskog teritorija. Na konferenciji su sudjelovale glavne etničke skupine i plemena u zemlji te izaslanici iz Katara i Tunisa.

Novo libijsko vodstvo morat će, pod pritiskom ulice, preuzeti na svoja pleća tešku zadaću raspuštanja naoružanih skupina bivših revolucionara koji haraju zemljom nakon pada Gadafijeva režima u kolovozu. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Libijski sud osudio na smrt Gadafijeva sina i 8 suradnika bivšeg diktatora Slika nije dostupna Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju