Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri žene su izgubile život a devet je osoba ranjeno u granatiranju i pucnjavi na Vadi Haled, na sjeveru Libanona, rekao je čelnik libanonske sigurnosne službe.


To je najteži izgred u Libanonu otkako je prije gotovo 16 mjeseci izbila pobuna u susjednoj Siriji.

Nadia al-Ovaiši (19) pogođena je rano ujutro u svom domu u Vadi Haledu’, 185 km sjeverno od Bejruta, rekao je, dodavši da je ‘granata ispaljena sa sirijskog teritorija’.

‘Nekoliko sati poslije, dvije beduinke poginule su kada je na njihov šator u istom mjestu pala druga granata’, dodao je isti izvor.

‘Devet osoba je ranjeno u granatiranju’, dodaje isti izvor. Među njima je i troje djece, kako navodi službena libanonska agencija (ANI).

Jedan mjesni čelnik rekao je pak da je ovome prethodilo puškaranje između naoružanih osoba na libanonskoj strani i sirijskih snaga. ANI javlja da je u eksploziji dvadesetak granata oštećeno više kuća.

U ponedjeljak na istom području dvojica pripadnika sirijske pogranične policije ranjena su u raketiranju s libanonskog područja, navodi libanonska glavna uprava za sigurnost u priopćenju.

To je bilo prvi put da Libanon izvješćuje o paljbi na sirijski teritorij iz Libanona.

Nakon raketnog napada Sirijci su krenuli u potragu za naoružanim napadačima i tijekom te potrage pogođena je stražarnica libanonskih sigurnosnih snaga. Sirijska postrojba došla je do te libanonske stražarnice, uhitila dvojicu pripadnika sigurnosnih snaga, odvela ih na sirijski teritorij, a zatim ih pustila.

Glasnogovornik libanonske Glavne uprave za sigurnost koji nije htio otkriti identitet, rekao je za agenciju France Presse da su napadači uspjeli pobjeći i da nitko od pripadnika libanonske sigurnosne službe nije ranjen. (Hina)

Vezani članci Anica Djamić, veleposlanica u Ukrajini Hrvatska veleposlanica iz Kijeva o strašnim napadima: "Dogodilo se ono što su mnogi očekivali" Ilustracija U Njemačkoj udvostručen broj osoba bez državljanstva: Lažu kako bi stekli pravo na politički azil


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju