Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije na dnu oceana?

Agonija se nastavlja: Let MH370 sletio na kopno?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za nestalim letom MH370 mogla bi početi iz samog početka. Ako uskoro ne uđu u trag zrakoplovu, potraga se prebacuje na kopno.

Tim istraživača koji traga za nestalim zrakoplovom objavio je kako više nisu sigurni tragaju li na dobrom mjestu. Najnovije informacije proizašle iz izvora bliskim istraživačima tvrde kako je zrakoplov ipak sletio te se ne nalazi na dnu Indijskog oceana kako se do sada pretpostavljalo.

Pročitajte i ovo Ilustracija izazvali bijesne reakcije "Što je s ljudima? To je tako opasno": Deseci posjetitelja festivala uperili lasere u putnički avion Slika nije dostupna Sofisticirana oprema na terenu Gdje je nestali let MH370? Počela podvodna potraga

Ciklon zaustavio zračnu potragu za nestalim Boeingom 777

Ako ne uđu u bilo kakav trag nastalom zrakoplovu, svoju bi potragu mogli preseliti na drugu lokaciju, a potraga bi tako mogla početi iz samog početka.

Internacionalni timovi koji pretražuju dno Indijskog oceana u potrazi za nestalim Boeingom 777 razmatraju mogućnosti o scenariju prema kojem zrakoplov ipak nije završio u oceanu, već je sletio.

'Ako do sljedećeg tjedna ne uđemo u bilokakav trag zrakoplovu morat ćemo se regrupirati kako bi razmotrili i tu mogućnost', rekao je član internacionalnog tima koji je zadužen za potragu, a prenosi Daily Mail.

'Činjenicu da je zrakoplov mogao sletjeti ne smijemo odbaciti, upravo zbog toga što potraga u oceanu nije dala nikakve konkretne rezultate', rekao je izvor.

Potraga za nestalim Boeingom 777: Podmorski robot zaronio na 4.650 metara ali uzalud

Postoje iskazi ribara i stanovnika nekih sela na sjeveru Malezije koji su baš u doba kada je zrakoplov nestao tvrdili kako su vidjeli veliki avion koji nisko leti.

Potraga se polako približava i pedesetom danu, a malezijske se vlasti nadaju kako će i ostale zemlje izaći im u susret te im dati uvid u njihov sustav radara i satelita, koji su im do sada uskraćivali zbog nacionalne sigurnosti, nebi li što prije otkrili što se zapravo dogodilo i gdje je zrakolov.

'Ne možemo ih natjerati da nam daju te podatke, ako kažu da nema ničega, moramo im vjerovati', rekao je izvor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene