Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lavrov: Rusija će reagirati na pitanje proširenja NATO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorio je kako ta zemlja sigurno neće propustiti odgovor na pitanje proširenja NATO-a na zemlje istočne Europe unatoč sastanku čelnika Saveza u Bukureštu gdje će se razmatrati mogućnost članstva Gruzije i Ukrajine.

Lavrov je transatlantski savez nazvao "razmaženim djetetom", ocijenivši poziv na daljnje proširenje na istočnoeuropske zemlje "umjetnim i apsolutno nepotrebnim", prenio je Interfax. "Rusija neće ostati bez odgovora kad je riječ o pitanju proširenja NATO-a. Uvjeravam vas da pripremamo više dokumenata kako bismo odgovorili na ovakav razvoj događaja", rekao je u srijedu ruskim zastupnicima Sergej Lavrov.

Pročitajte i ovo Ilustracija Opasno stanje Članica NATO-a poziva Ukrajinu da prijeđe Putinovu crvenu liniju: "Gađajte ih!" Talijanska premijerka Meloni vlakom stiga u Kijev Druga godišnjica sukoba Zapadni vođe vlakom stigli u Kijev, šef NATO-a poslao poruku: "Stojimo uz Ukrajinu, radi vaše i naše sigurnosti"

Među mogućim scenarijima Lavrov je spomenuo da ministarstvo vanjskih poslova "detaljno razmatra" mogućnost donošenja parlamentarne odredbe kojom bi se Moskva pozvala na priznanje dviju gruzijskih separatističkih regija ako se one priključe NATO-u.

Donji dom ruskog parlamenta jednoglasno je nedavno podupro odluku o ubrzanju priznanja separatističkih regija Abhazije i Južne Osetije, povećavajući na taj način tenzije uoči početka NATO-ova summita, tijekom kojega će se razmatrati mogućnost članstva dviju kavkaskih država u Savezu.

"Uvjeravam vas da će se vrlo pažljivo proučiti zahtjev Dume za što hitnijim priznanjem Abhazije i Južne Osetije", rekao je Lavrov, dodavši kako u prilog tomu ide i nedavno "kosovsko jednostrano proglašenje neovisnosti, koje je bez presedana" te "nedopustivo podupiranje dvostrukih standarda".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene