"Spasilačke ekipe stigle su brzo, spasile četiri ozlijeđene osobe među kojima je jednoj život ugrožen, a tri su zadobile lakše ozljede", rekao je policijski zapovjednik Christian Varone dodajući da bi pod snijegom moglo biti zatrpano još ljudi.

Galerija


Četiri osobe ozlijeđene su u lavini u švicarskom skijalištu Crans-Montana u utorak, a jedna od njih ima ozljede opasne po život, a potraga se nastavlja, objavila je policija.

Vezani članci Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja (Foto: Dnevnik.hr) Sastanak na vrhu od kojeg mnogi puno očekuju: "Mislim da nema važnijeg posla od ovog" Ilustracija (Foto: AFP) Najmanje deset skijaša poginulo u lavinama u Alpama, jedan border ugušio se pod snijegom

"Spasilačke ekipe stigle su brzo, spasile četiri ozlijeđene osobe među kojima je jednoj život ugrožen, a tri su zadobile lakše ozljede", rekao je policijski zapovjednik Christian Varone.

"Očevici su nam kazali da bi pod snijegom moglo biti zatrpano još ljudi i zato se potraga nastavlja uz velika sredstva" rekao je.

Nema podataka o žrtvama, rekli su dužnosnici.

Osam helikoptera i više od 240 policajaca i spasilaca sudjeluje u operaciji.

Vlasti su ranije u utorak objavile procjene da je pod snijegom zatrpano 10 do 12 ljudi.

Sljedeći vikend se u Crans-Montani održava ženska utrka Svjetskog skijaškog kupa.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr