Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznenađujuće otkriće

Kupio je stari komad namještaja koji je krio nevjerojatne stvari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Phillip LeClerc stol je kupio na aukciji za 40 dolara.

Muškarac iz Weymoutha dobio je puno više nego je očekivao kada je na aukciji kupio stari stol. Naime, unutar komada namještaja pronašao je skrivene obveznice vrijedne više od 125 tisuća dolara, piše Boston Globe. 

Pročitajte i ovo Umjetnine - 3 nastala prije 137 godina Dobra investicija: Najskuplja slika Vlahe Bukovca na aukciji u Zagrebu Ilustracija oboren rekord Ovo je najskuplji viski na svijetu, prodan je za vrtoglavu cifru

'Ovo se ne događa', prvo je što je izustio kada ih je pronašao. 60-godišnji Phillip LeClerc kaže da je to nešto o čemu slušaš, ali ne događa se često.

Pomicao je stol s dijelom koji se otvara kako bi se formirala radna površina, kada je otpala ručka s male unutarnje ladice. Dok je gledao kvaku, primijetio je omotnicu koja je virila iz male šupljine ispod ladice.

'Prvi komad koji sam vidio bio je 500 dolara i to je bilo dovoljno da me uzdrma', rekao je muškarac koji je zajedno sa suprugom pronašao hrpu obveznica od kojih je šest imalo vrijednost od po 10 tisuća dolara.
FOTO Evo što prodaje američko veleposlanstvo u Zagrebu

Stol je kupio 19. studenog za tek 40 dolara, a kad je slučajno pronašao vrijedne papire odmah je kontaktirao predsjednicu aukcijske kuće koja je organizirala dražbu kako bi ih vratio vlasniku.

Obitelj kojoj je pripadao stol obveznice je tražila godinama. LeClerc je na kratko okusio kako je to imati 127 tisuća dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene