Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji 8-godišnjeg dječaka koji je umro od limfoma optuženi su za zanemarivanje djeteta i negiranje potrebnog medicinskog tretmana.


Willie Robinson koji je kolabirao 22. ožujka 2008., molio je roditelje da ga odvedu liječniku no oni su to odbili. I dok je dječak patio, njegovi roditelji koji su na sudu tvrdili kako nemaju novaca, kupili su za 87 dolara pit bulla koji im je služio kao kućni ljubimac, izjavili su istražitelji.

Vezani članci Tate (Foto: izismile.com) Uhvatili tate u modnim eskapadama zbog kojih su ih odlučili posramiti pred cijelim svijetom Tate i djeca (Foto: brightside.me) Majke ostavile djecu nasamo s očevima i jako brzo požalile

'Ni jednom ga nisu odveli kod liječnika. To jednostavno nije u redu. Dječak je danas trebao biti živ', rekao je tužitelj. Porota je optužila roditelje za ubojstvo iz nehaja, ugrožavanje života djeteta i namjerno zanemarivanje. Tužitelj je dodao kako je dječak žrtva nemara jer je umro od limfome, inače vrste raka koja ima postotak izlječenja od 95% ako se s tretmanom počne u ranoj fazi bolesti. To je također jedna od najčešćih vrsta raka koji napada djecu.

'Ako nisu primijetili da je dječak bolestan sigurno su ludi', rekla je dječakova tetka vidno potresena postupkom svoje sestre i cijelim slučajem. 'Ovo je jedan od najtragičnijih slučajeva u mojoj karijeri. Kada sam čitao dokumente, suze su mi izbile na oči', izjavio je tužitelj. Ako im se dokaže krivnja roditelje dječaka čeka kazna do 10 godina zatvora. 'Željela bi da moja sestra iz svega ovog izađe pametnija. Iako mi se srce slama, nije me briga ako završi u zatvoru' zaključila je dječakova tetka.