Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dječak umro

Kupili psa umjesto da plate liječenje sinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Roditelji 8-godišnjeg dječaka koji je umro od limfoma optuženi su za zanemarivanje djeteta i negiranje potrebnog medicinskog tretmana.

Willie Robinson koji je kolabirao 22. ožujka 2008., molio je roditelje da ga odvedu liječniku no oni su to odbili. I dok je dječak patio, njegovi roditelji koji su na sudu tvrdili kako nemaju novaca, kupili su za 87 dolara pit bulla koji im je služio kao kućni ljubimac, izjavili su istražitelji.

Pročitajte i ovo Roditelji iz Pule - 2 ODREĐEN IM ISTRAŽNI ZATVOR Slučaj koji je potresao Hrvatsku: Roditeljima iz Pule prijeti do 15 godina zatvora - od ljeta su znali da je dječaku loše, ali nisu išli liječniku Lina Dollar preminulo u bolnici Mučan slučaj iz Pule: Majka je zvala hitnu pomoć jer dijete nije disalo. Roditelji vraćeni u pritvor, oduzeto im troje djece

'Ni jednom ga nisu odveli kod liječnika. To jednostavno nije u redu. Dječak je danas trebao biti živ', rekao je tužitelj. Porota je optužila roditelje za ubojstvo iz nehaja, ugrožavanje života djeteta i namjerno zanemarivanje. Tužitelj je dodao kako je dječak žrtva nemara jer je umro od limfome, inače vrste raka koja ima postotak izlječenja od 95% ako se s tretmanom počne u ranoj fazi bolesti. To je također jedna od najčešćih vrsta raka koji napada djecu.

'Ako nisu primijetili da je dječak bolestan sigurno su ludi', rekla je dječakova tetka vidno potresena postupkom svoje sestre i cijelim slučajem. 'Ovo je jedan od najtragičnijih slučajeva u mojoj karijeri. Kada sam čitao dokumente, suze su mi izbile na oči', izjavio je tužitelj. Ako im se dokaže krivnja roditelje dječaka čeka kazna do 10 godina zatvora. 'Željela bi da moja sestra iz svega ovog izađe pametnija. Iako mi se srce slama, nije me briga ako završi u zatvoru' zaključila je dječakova tetka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene