Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prelila se Visla

Krakov pod vodom, Auschwitzu prijeti poplava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijelovi gradskog središta u Krakovu poplavljeni su u srijedu kad se rijeka Visla prelila preko nasipa, zaprijetivši i obližnjem muzejskom kompleksu bivšeg nacističkog logora Auschwitz-Birkenaua.

Tri su mosta zatvorena, a dijelovi Krakova poplavljeni nakon što nasipi i brane nisu izdržale vodeni val zbog jake kiše od utorka navečer do srijede ujutro. Približno 500 stanovnika Krakova evakuirano je. Voda je prekrila i podove nekih baraka u nekadašnjem nacističkom koncentracijskom logoru Birkenauu, javlja TVN 24. Logor je u ponedjeljak do daljnjega zatvorio svoja vrata i poduzeo mjere da zaštiti restauratorsku opremu, zbirke i arhiv.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen Brzo promijenila Predsjednica Europske komisije razbjesnila Poljake objavom o Auschwitzu Slika nije dostupna Susret s preživjelima PAPA POSJETIO AUSCHWITZ 'Nije izgledao samo tužno nego i jako umorno'

Rijeka Visla kod Krakova dosegla je razinu od 957 centimetara, najvišu u 40 godina. Šest ljudi poginulo je do srijede u poplavama u Poljskoj, uključujući osmogodišnjeg dječaka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene