Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele priznavanje svojih prava

Srbija: Pobuna u tvornici kalašnjikova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi jednog sindikata zauzeli su dio prostorija upravne zgrade tvornice Zastava oružje u srbijanskom gradu Kragujevcu, tražeći da vodstvo tvrtke prizna njihov sindikat.

Prema navodima sindikata 36 njegovih članova zauzelo je dio upravne zgrade, tražeći da sindikat bude priznat, s obzirom da je broj njegovih članova veći od 15 posto zaposlenih, koliki je predviđeni zakonski minimum za njegovu reprezentativnost.

Pročitajte i ovo Nacionalni ispit iz Hrvatskog jezika Koji je smisao? Sindikat Preporod protiv nacionalnih ispita: "Besmisleni su i štetni!" Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce

>> Srbija povećava proizvodnju oružja

'Zauzeli smo samo prostorije poslovodstva, ne želimo opstruirati poslovanje niti ometati proces proizvodnje. Ostajemo ovdje i noćas ukoliko se ništa ne promijeni', rekla je predstavnica sindikata.

Objasnila je da članstvo tog sindikata čini više od 15 posto zaposlenih i želi da bude priznato kao zasebna sindikalna organizacija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene